Editorial

PSD, încotro? (II)

Scriam în comentariile precedente, referitoare la congresul PSD şi la luptele intestine din acest partid pentru putere, că este foarte greu pentru Mircea Geoană  să se menţină la cârma formaţiunii politice amintite. De asemenea, mai spuneam, după ce şi-a anunţat candidatura, că Victor Ponta este capabil să-l învingă pe Geoană, dacă va fi sprijinit şi de Ion Iliescu, pe lângă ceilalţi susţinători. După cum se vede, am intuit bine, astăzi, Ponta fiind preşedintele PSD, după ce l-a întrecut pe Geoană cu 75 de voturi, adică la mustaţă.
Dar, afirmam la finele editorialului precedent, că important pentru PSD nu este într-atât preşedintele şi echipa de la conducere, ci cum vor evolua lucrurile în continuare în partid, dacă apele se vor limpezi şi social-democraţii îşi vor strânge rândurile, pentru ca partidul să ajungă în cât mai scurt timp, cea mai puternică forţă politică din România. Adică, să ajungă ceea ce a fost pe vremea când era condus de Ion Iliescu şi, de ce nu?, de Adrian Năstase.
Va reuşi Victor Ponta şi eterogena sa echipă de conducere, formată din oameni de-ai lui Geoană, din baroni locali şi din personaje venite din linia a doua a partidului sau chiar de pe tuşă, să-i facă pe social-democraţi să strângă rândurile şi să meargă umăr la umăr în direcţia comandată de el?
Va reuşi să aplaneze concurenţa şi disputele dintre găştile formate în partid în jurul unui lider sau altul? Nu ştim ce să spunem. Asta, pentru că îl cunoaştem prea puţin pe Victor Ponta, care, pe lângă faptul că are un discurs coerent şi o logică de om echilibrat, nu a prea fost pus la încercare în situaţii mai grele din partid. Dacă avem în vedere relaţia lui cu Adrian Năstase – care l-a promovat şi în partid, şi pe funcţii publice, pe vremea când era premier şi care l-a împins şi acum să candideze pentru preşedinţia partidului – dacă avem în vedere şi situaţia sa de ginere al lui Ilie Sârbu, unul din greii PSD, credem că lui Ponta nu-i va fi deloc uşor să-i convingă pe cei care nu văd cu ochi buni ascensiunea sa, că este un preşedinte echidistant, care nu face jocurile nimănui şi va lucra doar în interesul partidului. În concluzie, vor urma zile grele pentru noul lider al PSD. Iar primele argumente, dacă vreţi, ale acestei afirmaţii, sunt demisiile din partid anunţate ieri de alţi trei parlamentari  social-democraţi şi lansarea, astăzi, a unui nou partid de stânga. Un partid care vrea să strângă în rândurile sale, în primul rând, pe toţi nemulţumiţii din PSD. Aşadar, întrebarea din titlu rămâne, deocamdată, actuală.

5 comentarii la „PSD, încotro? (II)

  • Da, ai intuit bine si ma bucur ca editorialul tau este echilibrat, mai echilibrat decat primul pe aceasta tema. Da-mi voie sa iti impartasesc o parere. PSD nu va mai fi niciodata ceea ce a fost pe vremea cand il conduceau Ion Iliescu si Adrian Nastase. Si, fie vorba intre noi, nici nu ar mai trebui sa repete stadiul de atunci.

  • tiganie, tiganie, tiganie oripilanta…nici un discurs doctrinar, doar tiganie tip VAN_GHELE si smecherie interlopa tip Mazare, un Geoana care nu mai avea, daca avea onoare, ce cauta la alegeri…un Ponta creat pentru a dosi bine coruptii din partidul cel mai corupt caruia i se dau totusi 35% din voturi…pacat de tara, dar asta este cindva vom creste si noi mari, daca nu vom fi spulberati de capitalisti facuti din banul statului…admir optimismul dvs d.le Lepadatu¨!

  • Se pare ca Victor Ponta a pornit pe un drum gresit. Propunandu-i lui Cristian Diaconescu sefia Senatului a demonstrat ca singurul lui crez politic a fost debarcarea lui Mircea Geoana. Culmea este ca plecand Geoana de la Senat cel mai mare perdant este partidul insusi. Groaznic. Se pare ca Ponta astepta cu sufletul la gura sa plece Diaconescu regretandu-l ipocrit. Acesta nu este bun sa fie primul in partid dar expertiza sa in justitie, externe sau aparare nationala putea fi utila partidului. De altfel tot congresul nu a fost decat o manifestare anti-Geoana. Nu ca acesta nu ar fi meritat sa fie debarcat dar partidele politice din Romania nu pot depasi mentalitatea complotista. Insusi Ion Iliescu a mers pe principiul: mi-ai facut-o tu in 2005, ti-o fac si eu acum. Apoi, masura aceea cu masinile este chiar ridicola. Fondul problemei pentru un social-democrat este pana unde merge cu masina ? Doamne Dumnezeule, ce oameni ne conduc.

  • Mi se paru mie ca Ponta asta e oltean de-al meu si m-am bucurat. Dar e o jigodie neica, ce nu s-a mai pomenit. adica se duce el la Diaconescu, tot un fel de prostanac, si-i propune sa ia Senatul. Asta, nu zice nici da nici nu, dar isi da seama ca Ponta il ia de prost, ca nu se poate. Nu ca nu i-ar fi placut dar nu se poate si mai bine sa o dea pe loialitate fata de Geoana. Nu iese, ca Diaconescu nu pune botul si olteanul meu, Victoras, vine in fata conclavului si zice ca nici vorba. Cum sa plece Geoana de la Senat ? Sa nu repetam greselile trecutului adica ce s-a facut cu Nastase cu ani in urma. Mai, popor pesedist, deschide muica ochii, fa-le cat cepele ca ai de ce. Mai urmeaza ca Victoras sa isi puna piciorul in gips.

  • E prostie mare ca pesedistii nu-si dau ca nu e corect cand se exprima ca au pierdut alegerile. Pierzi atunci cand ai avut ceva , dar ei nu au pierdut deoarece nu erau la conducere deci nu au castigat. Poate faceti hepatita de atata framantare si dilema dar va spun eu, voi nu ati castigat. Ura!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura