Categories: Actualitate

Protestele de la Deva au continuat, dar cu o prezenţă tot redusă

Natalia Bumbac

Protestele devenilor, solidari cu victimele incendiului din clubul Colectiv, din Bucureşti şi împotriva actualei clase politice, au continuat şi în zilele de la sfârşitul săptămânii trecute. Dacă joi, în a doua zi în care devenii au ieşit în stradă au fost aproximativ 300 de persoane, vineri şi sâmbătă prezenţa a fost din ce în ce mai redusă. De fiecare dată, protestatarii au aprins lumânări, au depus flori şi au păstrat momente de reculegere, în faţa statuii ecvestre a lui Decebal.
Seara de joi poate fi considerată apogeul protestelor de la Deva, după ce un tânăr din mulţime a scandat în faţa celor adunaţi slogane antisistem, asumându-şi într-un fel rolul de lider al străzii. Moment în care mulţimea s-a dezmorţit, pentru că până în acel moment, oamenii ieşiţi în centrul municipiului discutau despre ce ar trebui să facă cu politicienii, dacă îi dau jos ce pun în loc ş.a.m.d.. Vineri, coloana de 200 de manifestanţi, formată în mare parte din adolescenţi, a mărşăluit pe principalele artere ale municipiului Deva, făcând un popas la Prefectură. Acolo, manifestanţii au scandat diverse lozinci celebre, pe care cu siguranţă le-a auzit jandarmul, desemnat cu ordinea şi paza instituţiei, fiind ora 20.00. În speranţa că şi alţi deveni li se vor alătura, protestatarii au strigat frecvent: „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, către figurile ieşite la balcoanele apartamentelor. Doar că nimeni nu s-a repezit să-i însoţească, lăsându-şi caloriferul cald din casă pentru vremea rece şi ceţoasă de afară. În seara de sâmbătă, scenariul protestului a fost identic cu alte seri, doar că numărul manifestanţilor s-a redus la câteva zeci, ieri, duminică, fiind şi mai puţini cei care s-au adunat în Piaţa Victoriei să continue protestele.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Politicienii din parlament de curand au reusit de au marit salariile lor ,voi mai credeti ca ,vor demisiona din parlament ,nu vor face asta niciodata ,ei traiesc foarte bine ,mai au si imunitate in fata legii ,ei voteaza pe cine vrea sa-l dea pentru urmarile penala ,nu si pentru arestare ,este o Mafie bine organizata intre politicieni .Este foarte grav daca legea care a fost aprobata saptamana trecuta va fi pusa in vigoare de camera deputatilor ,in care nu vom mai avea voie sa criticam partidele ,politicienii in public ,in schimb ei vor avea dreptul sa fure din bugetul de stat cu milioanele de euro si nimeni sa nu-i deranjeze .

    Vor fi trimisi mascatii cu scutierii in piata ,asa cum a fost in Ucraina ,vor muri cetateni in strada si tot nu se va face schimbarea de care este nevoie .Trebuie de urgenta solicitata cu forta demisia tuturor politicienilor din parlament ,cat mai repede .Este sansa schimbarii ,alesi cei noi nu mai trebuie sa fi avut vreodata mandate de functionar public la stat ,e sansa noastra ,e sansa justitie drepte si corecte .

    Justitiarul de Hunedoara

  • Guvernul a fost demis de cetateni civili ,nu de partide !

    Nu partidele politice au demis Guvernul ,a facut-o cetatenii tineri civili in strada . Este nevoie sa se faca un guvern nou cu cetateni civili din strada si de un Primministru dintre civili ,aste se numeste democratie libera . Trebuie sa scapam de coruptie din sistemul de stat .Daca vor fi alesi in guvern tot oameni politici din alte partide care au fost in functii publice va fi o mare greseala si nu va fi schimbarea de care avem nevoie . Dreptatea se face prin Educatie .

    Justitiarul de Hunedoara

  • S-a mai scris pe acest site că în democraţie pot fi demonstraţii nu revolte. Un stat nu poate fi condus sub presiunea străzii oricât de bine intenţionată ar fi aceasta din urmă. Mântuitorul, întrebat pe acest subiect ce trebuie făcut a răspuns: Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului şi lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 ore ago