Cristina Ghenea
Carmen Cosman

După ce s-au mobilizat pe reţelele de socializare, câteva sute de persoane au ieşit să protesteze, ieri, după-amiază, în Deva, Petroşani şi Hunedoara.
Protestele au fost paşnice, n-au necesitat mobilizare de forţe jandarmereşti, încheindu-se în aproximativ două ore, după ce şi-au strigat revendicările.

La Deva, în faţa statuii lui Decebal
Peste 100 de protestatari s-au adunat, ieri, în Deva, în Piaţa Victoriei, în faţa statuii lui Decebal, pentru a fi solidari cu cei din marile oraşe ale ţării şi pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de actuala guvernare.
Timp de două ore, manifestanţii au scandat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc, nemulţumirile lor fiind legate, în principal, de problemele sociale şi economice. Protestatarii s-au declarat sătui de greutăţile pe care sunt nevoiţi să le confrunte zi de zi şi i-au cerut preşedintelui demisia, fiind convinşi că aceasta este singura soluţie de a trăi mai bine. Acţiunea a fost paşnică, fără nici un incident de violenţă, iar câţiva jandarmi i-au supravegheat de la oarecare distanţă şi destul de discret pe manifestanţi.

La Petroşani, au venit cu maşinile
La Petroşani, aproximativ 20 de oameni, majoritatea tineri, s-au adunat să protesteze în faţa Casei de Cultură „Ion Dulămiţă”. Câţiva dintre ei au venit cu maşinile, pe care au postat pancarte mari, care să arate ce îi deranjează cel mai mult. De fapt, din discuţiile  avute cu protestatarii, a rezultat că ei n-au o doleanţă comună şi fiecare protestează pentru problemele lui. „Eu, de exemplu, protestez împotriva taxei auto. Este inadmisibil ce se întâmplă. Îşi bat joc de noi”, a declarat un tânăr. Un alt bărbat spunea că se află în stradă pentru că nu mai are cu ce trăi: „Nu am unde să lucrez. Cu ce să trăiesc? De aia am ieşit astăzi să protestez”. „6 lei benzina, tarif 10 lei/kilometru”, a scris un taximetrist explicit pe maşina cu care face curse de taximetrie.
Proteste s-au înregistrat, ieri, şi la Hunedoara, unde în faţa Casei de Cultură a municipiului s-au adunat aproximativ 50 de persoane, care au strigat în principal lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • cinste lor protestatariilor!
    urmeaza jos cu dictatorul!jos cu Boc si Udrea ,jos cu Funeriu,etc ...

  • Am venit de la Simeria sambata in Real ,la intrare era un grup care spuneau ca sunt de la USL ,si un tanar ma intrebat daca vreau sa semnez un tabel impotriva privatizari SMURD ,cand am iesit un alt tanar din grupul lor ma intrebat daca vreau sa semnez impotriva desfintari SMURD ,este o manipulare ordinara am votat pana acum cu Jura si PNL dar au pierdut votul meu ,nu poti minti in asemenea hal ,in parcarea magazinului Real se organiza un protest cu masini ,cei prezenti dadeau telefoane unor cunoscuti spundu-le sa vina ,ca trebuiau sa plece deja de 10 minute ,am vazut vreo 15 persone care dadeau telefoane ,am vazut cat de spontan era mitingul.

  • Anonim SMURD nu se privatizeaza nu se desfintieaza,cei care au organizat fac un joc politic ,dar esti prea prost sa intelegi ,nu sunt cu Basescu ,am votat cu JURA si PNL,dar nu mai votez cu ei,daca pe tine te reprezinta huliganii din Bucuresti care au devastat centrul orasului ,treaba ta ,asta este revolutia bunului simt la CRIN ANTONESCU care a chemat lumea sa iasa in strada ,huliganii care aruncau cu bolovani care au furat si au spart magazine.

  • ..am aceaşi părere despre Bogdan!!!..ai întrebat, părinţi tăi câţi bani au cotizat din salariu pentru sănătate şi pentru pensii şi de ce servicii a beneficiat până acum???De o aspirină şi aia cumpărată pe banii proprii !!!Doamne fereşte să fi bolnav, să te înbolnăveşti, sau să ai un accident, că-i vai şiamar de noi!!! nu se desfiinţează şi nu se privatizează SMURD, pentru că nu sunt ei aşa de proşti, ci după ce te duce de la UPU,de la Popa Tănase în salon,de acolo începe sifonarea banilor!!! Ei asta vor ei să privatizeze, hoţii dracul!!!!

  • De fiecare data cand in ultimii 20 de ani lumea a iesit in strada, manipulata de cele mai multe ori de o parte a spectrului politic, s-a cerut penalizarea unui grup de interese aflat la putere (partid sau coalitie).
    Niciodata nu am avut intelepciunea si unitatea de a incerca penalizarea intregii clase politice spre exemplu atunci cand si-au votat propriile drepturi fara sovaire in parlament desi tuturor celor amarati le-au taiat acele drepturi , atunci cand nu au continuat reforma pentru reducerea numarului de parlamentari, atunci cand si-au aparat colegii talhari nefiind de acord cu ridicarea imunitatii acestora pentru judecarea lor.
    Noi suntem la fel de naivi , schimband in continuare ciocoii vechi cu cei noi, care isi vad de treaba nestingheriti, pe rand, pe spinarea noastra si in desconsiderarea noastra.
    Suntem doar o masa de manevra fara identitate, fara creier , folosita si de unii si de ceilalti.
    Era candva un slogan ce ar trebui reformulat : Oropsiti din toate categoriile uniti-va !!!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

8 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

8 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

8 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

8 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

8 ore ago