Categories: Actualitate

Protest spontan la sediu CEH din Petroșani

   Mai mulți angajați din cadrul diviziei miniere a Complexului Energetic Hunedoara s-au adunat astăzi la sediul companiei din Petroșani, fiind nemulțumiți de decizia administrației de a le reduce programul de lucru. Câteva zeci de angajați, personal TESA, au cerut demisia actualei conduceri a CEH și amenință că vor protesta până când revendicările le vor fi soluționate. Protestul a fost declanșat de salariații de la Vulcan, imediat după finalizarea programului de lucru, iar aceștia i-au cerut liderului Vasile Ciubotaru să meargă cu ei la sediul din Petroșani al CEH pentru a aduce la cunoștința conducerii revendicările lor.

Personalul indirect productiv va munci mai puțin în fiecare lună. Mai exact, cinci zile consecutive în fiecare lună fiecare salariat TESA va sta acasă. Decizia de reducere a activității a fost luată de Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara și face parte dintr-un plan de măsuri privind reducerea cheltuielilor, dată fiind situația economică a companiei. Minerii de la front, dar și angajații care-i deservesc nu sunt afectați de această reducere a programului de muncă, însă s-ar putea solidariza cu protestarii. (Maximilian Gânju)

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

2 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

3 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

10 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

10 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

10 ore ago