Protest spontan la poarta termocentralei Mintia

Mai mulţi sindicalişti de la Termocentrala Mintia au protestat spontan, ieri, în faţa sediului unităţii, în semn de solidaritate cu liderii sindicali care s-au deplasat la Bu­cureşti pentru a discuta, la Ministerul Ener­giei, alături de reprezentanţii administraţiei judeţene, perspectiva Complexului Energetic Hunedoara.
Potrivit unui document transmis de Sin­dicatul Solidaritatea Hunedoara, termo­cen­trala nu a primit avizul favorabil din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hune­doara pentru obţinerea autorizaţiei integrate de mediu.”Sperăm ca discuţiile de la Mi­nisterul Energiei să întoarcă Termocentrala Mintia de pe drumul greşit pe care a apucat”, a spus unul dintre liderii energeticienilor.
Preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, a anunţat, luni, că Agenţia pentru Protecţia Mediului Hune­doara a transmis un document prin care respinge cererea de solicitare a autorizaţiei integrate de mediu pentru Termocentrala Mintia. În opinia sa, acest aspect va avea efecte asupra aplicării Ordonanţei 60/2019 prin care CEH ar urma să fie divizat în Ter­mocentrala Mintia şi Complexul Energetic Valea Jiului, acesta din urmă constituit din Ter­mocentrala Paroşeni şi minele de căr­bune din Valea Jiului. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare