Categories: Eveniment

Protest spontan la fabrica de volane din Ribiţa

Peste 200 de angajaţi ai unei fabrici care produce componente de interior pentru autovehicule au protestat ieri, timp de o oră, în faţa sediului întreprinderii din localitatea hunedoreană Ribiţa, oamenii solicitând oprirea disponibilizărilor de personal şi creşterea numărului de salarii compensatorii în cazul concedierilor colective.
„Administraţia firmei a anunţat că va concedia 174 de angajaţi, dintr-un total de 700 de oameni. Deja, 51 de salariaţi au încheiat raporturile de muncă. Vor urma alţi 123, care vor pleca din fabrică până la sfârşitul lunii decembrie”, a declarat liderul sindical Florin Nuţea. Potrivit acestuia, administraţia fabricii a justificat reducerea de personal prin scăderea numărului de comenzi, dar sindicaliştii au apreciat că măsura ar fi trebuit aplicată doar pentru o treime din totalul angajaţilor disponibilizaţi. Liderul sindical a mai spus că angajaţii firmei cer creşterea numărului de salarii compensatorii acordate în cazul concedierilor colective. „Dorim ca în contractul colectiv de muncă să fie trecute cinci salarii compensatorii calculate la nivelul salariului mediu net pe unitate”, a explicat Nuţea.
Sindicaliştii de la fabrica de componente auto din Ribiţa sunt decişi să continue seria protestelor şi nu exclud declanşarea unei greve. La protestul de joi, au luat parte angajaţii schimbului de dimineaţă, care îşi încheiaseră programul de lucru, activitatea de producţie fiind continuată de salariaţii din schimbul de după-amiază. (AGERPRES)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • oameni buni, fiti uniti, fara unitate nu rezolvati nimic, sunt un angajat al firmei de cablaje sews, am lucrat si eu la voi, dar din pacate nu exista unitate, nu ii lasati sa va dea afara cu picior in fund,

  • 200 de oameni ? Au fost doar 72, din care jumatate "colorati" de-a lui Nutea, in mare majoritate "din familie". Intre cei 72 au fost si cei care nu au fost lasati de "clica sindicatului" sa urce in autobuze sau sa plece cu masinile personale din parcare. Am fost de fata... Marea problema este faptul ca, se pare, liderul "autointitulat - pe viata" al sindica(ca)tului de la KSS pierde teren, mai ales dupa "organizarea" ultimelor alegeri pentru functia care o detine, la care a fost singurul candidat. Dragi colegi din KSS. Haideti sa ne unim, sa dam la o parte acest sindicat, care nu ne mai reprezinta. Haideti sa starpim "mafia" la care lunar ii bagam bani in buzunare, pe langa fondurile, care cu nesimtire le pretind de la firma, adica tot din banii nostrii. Haideti sa ridicam sus fruntile. Aveti demnitatea, ca de luni sa inaintam toti actualului sindicat fisele cu retragerea din randurile sale si cu refuzul de a le mai cotiza indemnizatia, pentru ca ei sa ne poata sfida la nesfarsit.

  • sunt un angajat care astazi stau acasa si sunt platit 75% din slariu si nu in cfs asa cum a dorit conducerea , asta datorita sindicatului, hai sa fim totusi realisti, pt ce se lupta acum, azi in acest moment sindicatul, PENTRU SALARII COMPENSATORII, pentru salariatii care ar putea fii disponibilizati, poate ca vei fii tu unul dintre acei 100 de disponibilizati domnule DACIA LIBERA, ce vei face? ii vei da dreptate acelui lider de sindicat
    asta este si interesul conducerii sa va retrageti din sindicat, sa nu va mai poata reprezenta sindicatul, sa va poata da picior in fund atunci cand vor dorii dumnealor,
    iar la protest am fost si eu, pana la ora 15:20 au fost cel putin 200 salariati, dar cand au plecat autobuzele au plecat jumatate din oameni, cu ce sa mearga acasa, sindicatul a vrut sa plateasca ei transportul pe ziua de ieri, de ce nu au acceptat cei cu autobuzele, de ce nu a lasat conducerea autobuzele la dispozitia salariatilor? de ce nu a adus conducerea pe jim scarpa pana la terminarea protestului, oare ce au de ascuns in fata lui jim scarpa
    ganditi ca nu sunteti animale
    iar ca sindicatul a dat jos oamenii din autobuze e o minciuna colosala domnule DACIA LIBERA, pe mine de ce nu ma dat jos?

  • mai fratilor ce sa mai fc cu niste sugaci de la arad care te sfideaza din orice pozitie stiti care e singura solutie fratilor nu puterea pt sindicat noi toti sa ne unim si sai batem sa plece din brad unde ai prindem batuti mar si atunci sa vz ca se schimba lucrurile si muie ala de american care te sfideaza pe fata nu sta de vb si se uita in alta parte .
    deci batuti marrrrrrrrrrr si apoi vom mai vedea ce o fi ca pe ei ai doare in pl de noi ca au salarii de sute de milioane

  • Rusine voua ! Si asa Mun. Brad , e vai de mama lui la capit. Locuri de Munca ! Ce se va intampla , cu ac. Oameni ?

  • Mai oameni buni voi stiti ce vorbiti (cei de mai sus ce ii jigniti pe cei din conducerea fabricii)? Ecuatia e simpla: se vand masinile = comenzi de centuri si volane; nu se vand = lipsa comenzi = lipsa locuri de munca.
    Pentru angajati un sfat: deschideti ochii si nu va mai lasati manipulati de lider-ul de sindicat care nu face altceva decat sa-si urmareasca interesul propriu. Voi credeti ca lui chiar ii pasa de voi sau ii pasa de procentul din salariul vostru care merge la sindicat? Mai multi angajati = mai multi bani. Credeti ca el sufera din cauza lipsei banilor? Nu va mai lasati manipulati.
    Am vazut reportajul de la Antena 1, "conducerea nu aduce comenzi". Oare oamenii stiu ca nu cei din conducerea locala se ocupa de aducerea de comenzi si pentru aceasta treaba in marile companii exista un departament pe nume Comercial.
    BUCURATI-VA CAT TIMP MAI EXISTA O FABRICA ASA MARE IN BRAD.

  • Și la această fabrică, întocmai ca și la alte multinaționale din România, conducerea s-a „românizat” - asta pentru cei care sunt din afară, și nu cunosc amănuntele. Vorbesc cu foști colegi plecați la alte firme (de automotive, etc.) și care toți spun același lucru: „De când au venit români la conducere, totul e praf!”, neamuri, vecini, amante, foști șoferi personali, ș.a.m.d., fără experiență, angajați pe posturi de conducere. Oameni care pentru prima dată în viața lor intră într-un domeniu de activitate cu care nu au mai avut de-a face dar care primesc salarii de 5-6 și chiar mai multe ori decât un operator. Și uite astfel, nația noastră (iarăși) se va face de râs în lume, a nu știu câta oară! Din cauza acestor așa-ziși „manageri” cărora nu le pasă decât de buzunarul și burta lor!

  • Revin cu un comentariu pentru cei care ma contesta, sau ma injura, care fara indoiala sunt din echipa "colorata" a liderului pe viata- Nutea. Domnii mei, intrebati-va "guru" de ce la negocieri cere mai intai drepturi doar pentru el si clica din conducerea sindica(ca)tului. Itrebati-l cate sute de milioane cheltuieste firma cu el intr-un an numai pentru a-i plati salariul, apoi inmultiti-le cu numarul persoanelor din echipa lui, care nu pot munci cot la cot cu noi. Doar nu sunt prosti, daca noi le permitem sa se plimbe toata ziua cu mainile in buzunar, pe banii nostrii. Intrebati-l cat castiga dupa "cheful volanistilor" din fiecare vara, sau cat baga in buzunar dupa fiecare cadou care vi-l da, nu din banii stransi de sindicat din cotizatii, ci din banii firmei, adica banii nostrii. Oare banii stransi din cotizatii unde se duc? In legatura cu asta ce aveti de comentat ? Sunt membru de sindicat de 11 ani, dragii mei colegi contestatari, dar m-am saturat sa fiu condus de Nutea & co. Este adevarat ca este necesar sindicatul, dar exista posibilitatea crearii unui sindicat paralel, care sa-l anuleze in timp, pe cel care ne sfideaza tot timpul La asta va-ti gandit ? Mai exista posibilitatea sa-l facem pe Nutea sa demisioneze...Treziti-va pana mai putem face ceva!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago