Actualitate

Protest la prefectură!

Câteva zeci de membri ai Sin­di­ca­tului Liber „Vulturul” de la Peni­ten­ciarul Deva au protestat ieri în faţa se­diului Prefecturii judeţului Hunedoara, nemulţumiţi că salariile nu au fost ma­jorate în concordanţă cu prevederile Legii salarizării şi de faptul că unitatea se confruntă cu un deficit de personal de circa 30 la sută.

Au venit și din alte județe
Alături de poliţiştii de penitenciare din Deva s-au aflat reprezentanţi ai Sindicatului Solidaritatea din Peni­ten­ciarul Târgu Jiu şi ai Sindicatului Liber din Penitenciarul Aiud. Protestatarii au purtat mesaje pe care se putea citi „Anul 2024, salariu rămas blocat în anul 2009”. „Salariul de bază al poliţiştilor de penitenciare a fost blocat la nivelul din anul 2009, cu toate că, potrivit legii, ar fi trebuit să atingem nivelul maxim de salarizare încă din anul 2022. De ase­menea, ne confruntăm, de mai mulţi ani cu un deficit de personal care a ajuns acum, la Penitenciarul Deva, la circa 30 la sută”, a declarat Nicolae Grosu, vicepreşedintele Federaţiei Sin­di­catelor din Sistemul Penitenciar. Acesta a anunţat că proteste similare se vor desfăşura şi în alte penitenciare din ţară, după un calendar stabilit la ni­vel naţional de Federaţia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar şi Federaţia Poliţiştilor de Penitenciare. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

5 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

5 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

5 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

6 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

6 ore ago