Protest AUR la Ministerul Sănătăţii. George Simion cere demisia lui Vlad Voiculescu

Ieri, cei de la AUR au declanşat un protest în faţa Ministerului Sănătăţii. Mai mulţi par­lamentari AUR, printre care liderul forma­ţiunii, George Simion, participă la protest. AUR cere demisia ministrului Vlad Voiculescu. AUR a cerut luni constituirea unei comisii de anchetă privind ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor. AUR a precizat că aşteaptă şi să fie stabilită cât mai repede data moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii, depusă de PSD.

De două ori în aceeaşi sesiune
Totodată, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat ieri procedurile de contes­tare la Curtea de Apel a restricţiilor impuse de Gu­vern pe parcursul stării de alertă, restricţii pe care AUR le cataloghează drept „abuzive” şi „ine­ficiente”.AUR a susţinut şi protestele care au avut loc în ultimele săptămâni în Pia­ţa Victo­riei, Piaţa Universităţii şi la Palatul Par­lamentului.
Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, depusă de PSD, va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor lu­nea viitoare, urmând să fie votată miercuri, con­form unei decizii a Biroului permanent, reunit ieri.
Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anun­ţat depunerea moţiunii simple „Pentru ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu tre­buie să plece”, solicitând să fie dezbătută în această săptămână.
„Ştiu că este, poate, fără precedent în Par­la­ment ca împotriva unui ministru să fie de­pusă o moţiune în aceeaşi sesiune de două ori. Adevărul este că am mai avut miniştri în­curcaţi de viaţă şi de rolul pe care îl aveau la ministere, dar parcă niciodată nimeni nu s-a în­curcat precum domnul Voiculescu. (…) Vreau să transmit un mesaj colegilor mei din USR, PNL, UDMR, minorităţi naţionale – să vă gândiţi atunci când veţi vota moţiunea împotriva domnului Vlad Voiculescu la faptul că la Foişor puteau fi mama, tatăl, bunicul sau copilul dumneavoastră”, a declarat, în ple­nul Camerei Deputaţilor, Simonis. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare