Categories: Sport

Promovarea în Liga a III-a, 2016-2017, se va decide la baraj

Ovidiu Mănăstire

Deşi iniţial a dat de înţeles că în actualul sezon competiţional, promovarea în Liga a III-a se va decide fără partide de baraj, Federaţia Română de Fotbal nu renunţă la meciurile eliminatorii. Astfel, campioanele din Liga a IV-a nu vor accede în eşalonul terţ în mod direct.

Barajul se va juca în a doua jumătate a lunii iunie
Lipsa echipelor din eşalonul trei şi retragerile din timpul campionatului au făcut ca Federaţia Română de Fotbal să ia în calcul renunţarea la barajul de promovare în acest eşalon pentru campioanele Ligii a IV-a, chiar dacă nici un comunicat oficial nu a fost făcut în acest sens. Până la urmă, oficialii de la Casa Fotbalului nu renunţă la partidele eliminatorii, în care doar jumătate din câştigătoarele ligilor judeţene vor accede în Liga a III-a, făcând publice datele oficiale pentru disputarea celor două manşe ale barajului din 2017. Astfel, cele două partide vor avea loc în 17 iunie, meciul tur, şi în 24 iunie, cel retur.

Doar cluburile cu personalitate juridică sunt acceptate
Federaţia Română de Fotbal pune în vedere că la aceste meciuri de baraj vor putea participa doar cluburile sportive cu personalitate juridică (cluburi sportive cu CIS eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului). Din Liga a IV-a Hunedoara, atât Inter Petrila cât şi Hercules Lupeni, principalele candidate la locul 1, deţin acel Certificat de Identitate Sportivă, eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 ore ago