Categories: Sport

Promovare împotriva tradiţiei

Ciprian Marinuţ

CNS „Cetate” Deva, câştigătoarea Ligii a IV-a Hunedoara, e hotărâtă să promoveze în eşalonul trei şi să schimbe tradiţia nefastă a ultimelor şase sezoane, când campioanele judeţului Hunedoara au ratat acest pas. Trupa antrenată de Marius Sîrbu va juca meciul tur al barajului de promovare cu Gilortul Tg. Cărbuneşti, mâine, 20 iunie, de la ora 17.30, pe teren propriu. Jocul retur se va disputa peste o săptămână.

Adevăratul hop al sezonului
Echipa de fotbal CNS „Cetate” Deva a ajuns în faţa celui mai dificil examen din scurta sa istorie. După un prim sezon în care a fost revelaţia Ligii a IV-a şi un al doilea în care a câştigat campionatul, trupa antrenată de Marius Sîrbu are misiunea de a promova pentru a salva onoarea fotbalului hunedorean, pătată de nereuşitele din ultimii şase ani. Transpunerea în realitate a acestui obiectiv nu va fi deloc simplă, însă există şanse reale de reuşită, crede Marius Sîrbu. Tehnicianul i-a spionat pe adversari la finala Fazei Judeţene a Cupei României, acolo unde Gilortul a dispus cu 3-2 de Progresul Ţicleni, şi spune că echipa sa vrea o victorie concludentă cu care să tranşeze calificarea încă de la Deva. „Nu sunt sută la sută edificat în privinţa lor, dar ştiu la ce să ne aşteptăm. Au o echipă arţăgoasă, cu jucători care se bat pentru fiecare minge, aşa că, va trebui să fim foarte atenţi. Dacă ne vom face jocul îi vom putea depăşi la un scor confortabil. Trebuie să facem un joc bun care să ne dea posibilitatea să tratăm returul cu luciditate. Îmi doresc extrem de mult să vină lume la meci, să ne susţină şi să ne ducă spre o victorie care să ne permită să ne gândim la locul de Liga a treia”, afirmat Marius Sîrbu.

Invitaţie în tribune
Ideea sprijinului din partea suporterilor este pusă pe tapet şi de primarul Petru Mărginean, unul dintre susţinătorii echipei. „Devenii sunt aşteptaţi să vină în număr cât mai mare la Stadionul Cetate, pentru a susţine echipa locală, care se află în faţa primului examen important din scurta sa existenţă. La doar doi ani de la înfiinţare, echipa finanţată de Primăria şi Consiliul Local Deva a reuşit să confirme şi să ia o opţiune serioasă pentru promovarea în liga superioară. Deva merită să aibă o echipă de fotbal care să reprezinte cu cinste oraşul. Dragi deveni, veniţi la stadion şi fiţi alături de echipa CNS «Cetate» Deva! Intrarea este liberă!”, a postat pe contul de Facebook, Petru Mărginean, primarul Devei.

„Trebuie să promovăm”
Mircea Sârbu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, va avea mari emoţii pentru fiul său, Marius, care îşi va conduce echipa în prima manşă a barajului pentru promovarea în Liga a III-a.  „Va fi un duel echilibrat, ce va avea două manşe, în premieră, pentru noi, dar sunt convins că CNS Cetate Deva va câştiga ambele meciuri. Valoarea jucătorilor îşi va spune cuvântul şi Cetate se va califica fără probleme. Victoria din amicalul câştigat cu Vultorii Lugoj, o echipă din Liga a treia, cu scorul de 5-4, nu a fost întâmplătoare. Trebuie să promovăm, pentru a arăta că nivelul fotbalului din judeţul Hunedoara a crescut”, a afirmat Mircea Sârbu.
Partida dintre Cetate Deva şi Gilortul Târgu Cărbuneşti îşi va derula prima manşă, sâmbătă, 20 iunie, de la ora 17:30, la Deva.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Cea mai cautata oferta de lucru a anului! Vrem sa extindem fenomenul care s-a declansat deja! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: nicolae.lupsa@clicknet.ro

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago