Proiectul „Judo în şcoală”, promovat la Federaţia Internaţională

11 x 1 doru sapta marius vizerCiprian Marinuţ

Deveanul Doru Sapta (foto dreapta), preşedintele Federaţiei Române de Judo, s-a întâlnit, la Budapesta, cu preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, românul Marius Vizer (foto stânga), şi a obţinut sprijin pentru proiectul „Judo în şcoală” şi judo-ul românesc.

Pentru continuitate în performanţe
Rezultatele bune obţinute în acest an de judoka români l-au mulţumit pe Doru Sapta, preşedintele Federaţiei Române de Judo, dar îl obligă şi la căutarea de soluţii pentru a asigura perpetuarea lor. Din acest motiv, la întâlnirea cu Marius Vizer, preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo, Doru Sapta a solicitat sprijin pentru dezvoltarea proiectului „Judo în şcoală”. „Domnul Marius Vizer, preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo, l-a avut ca invitat, la Budapesta, pe preşedintele F.R. Judo, Doru Sapta. După această întâlnire, România are confirmarea oficială a sprijinului preşedintelui FIJ pentru proiectul „Judo în şcoală”, fapt pentru care Doru Sapta mulţumeşte pentru susţinerea judo-ului românesc”, se arată într-o declaraţie a deveanului pe site-ul oficial al F.R. Judo.

Cu gândul la JO Rio 2016
Într-o altă declaraţie, Doru Sapta face un bilanţ al rezultatelor judo-ului românesc în anul 2014 şi apreciază că există speranţe pentru atingerea obiectivelor fixate pentru Jocurile Olimpice „Rio 2016”. „Ultimele rezultate înregistrate de sportivii noştri în competiţiile de Grand Slam şi Grand Prix ne dau speranţa că obiectivele fixate pentru Rio 2016 vor fi atinse cu succes. Toate victoriile înregistrate pe tatami-urile internaţionale au venit datorită efortului susţinut din partea colectivelor tehnice, antrenorilor de la cluburi, antrenorilor de la loturile naţionale, dar şi din partea arbitrilor români, cu toţii fiind parte integrantă a unui sistem de pregătire performant. Medaliile strălucitoare din ultimii ani demonstrează faptul că Federaţia Română de Judo îşi menţine înaltul nivel pe care şi l-a impus, sportivii români reuşind să urce pe primele locuri la Jocurile Olimpice, Campionate Europene şi Campionate Mondiale. Astfel, prin toate cele mai sus enumerate, judo-ul a devenit un adevărat ambasador al României. Anul acesta ne mândrim cu judoka şi antrenorii ce ne-au reprezentat la nivel internaţional şi care au reuşit să obţină rezultate foarte valoroase. Un lucru important de menţionat ar fi acela că anul acesta în Bucureşti s-a reuşit organizarea cu succes a Campionatului European pentru junior U’21, această întrecere fiind considerată cel mai important eveniment al anului în judo-ul românesc. La această competiţie, ţara noastră a reuşit să cucerească două medalii prin judoka Alexandra Pop – medalie de argint şi Alexandru Raicu – medalie de bronz. Mulţumesc pentru toate acestea sponsorilor şi partenerilor Federaţiei Romane de Judo, dar şi întregii comunităţi de judo de la noi din ţară. Felicit întreg Judo-ul românesc, dorind că pe viitor să continuaţi munca pe care aţi început-o în Dojo-urile dumneavoastră, promovând educaţia prin sport, disciplină, respectul şi onoarea în rândul tinerilor şi al comunităţilor unde vă desfăşuraţi activitatea”, se arată în comunicatul semnat de Doru Sapta, preşedintele Federaţiei Române de Judo.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare