În curând, aproximativ 4.000 de elevi hunedoreni vor învăţa de la televizor lecţiile ştiinţifice de la anumite discipline, în cadrul unui program numit „Şcoala Discovery“.
Este vorba despre un program TV, unde vor fi prezentate subiecte ştiinţifice, de la materii ca matematică, chimie, fizică, biologie şi ecologie, până la invenţii. Scopul este de a diversifica resursele de învăţare, în completarea celor de la orele de curs. „Proiectul a fost lansat duminică, de către Ministerul Educaţiei şi cei de la Discovery Networks CEEMEA (n.r. Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa). Este o iniţiativă care susţine educaţia ştiinţifică în România, încurajând elevii şi profesorii să utilizeze resurse new media la orele de curs“, a declarat Alexandru Lăutaru, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara.
Cele mai bune şcoli din judeţ
Programul este dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, şi va putea fi folosit începând din 16 ianuarie, până în data de 30 martie. În această perioadă vor fi difuzate peste 55 de episoade, urmând ca acestea să fie reluate pe parcursul semestrului. Programele vor fi dublate în limba română, fără a avea pauze publicitare şi pot fi vizionate acasă sau la şcoală, începând cu ora 14, sau, în reluare, de la ora 9. Potrivit lui Alexandru Lăutaru, cei de la Discovery Networks şi Ministerul Educaţiei au selectat 110 de şcoli din România, care vor fi monitorizate pe parcursul desfăşurării acestui proiect, printre care şi trei unităţi de învăţământ din judeţul Hunedoara. „Este vorba despre cele mai bune licee din judeţul nostru – Colegiul Naţional Decebal, din Deva, Colegiul Naţional Iancu de Hunedoara, din Hunedoara şi Colegiul Naţional Mihai Eminescu, din Petroşani. În total, în jur de 4.000 de elevi hunedoreni vor lua parte la desfăşurarea acestui program“, a mai precizat şeful IŞJ Hunedoara.
Vorbesc tot mai tare bârfitorii din regiunea sudică a județului, că într-o urbe din vestul…
Cristian B., din Vulcan Pentru că este acuzat că și-a amenințat cu moartea fosta iubită…
prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu, rectorul Universității Petroșani Pentru că a reușit să…
Publicația olandeză RTL Nieuws arată că furtul tezaurului dacic expus la muzeul olandez Drents ar…
În 20 mai 2025, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism…
Țările membre ale Organizației Mondiale a Sănătății, printre care se numără și România, au adoptat…