Categories: Comunitate

Proiect pentru reţea de canalizare în Gurasada

Magdalena Şerban

Pentru anul care vine, administraţia din Gurasada şi-a propus să materializeze un program care prevede introducerea canalizării în satele Gurasada, Cîmpuri, Gothatea şi Ulieş.

„Vrem să depunem un proiect pe Ordonanţa nr. 28 sau pe fonduri europene, dacă sumele oferite spre accesare ne vor permite acoperirea întregii cheltuieli, pentru a introduce reţea de canalizare în comună. Există un studiu de fezabilitate întocmit, dar mai trebuie să facem proiectul. Estimativ, în jur la o mie de locuitori vor putea beneficia de canalizare. De asemenea, mai avem nevoie de o staţie de epurare care să deservească localităţile implicate în proiect. Valoarea totală a investiţiei este de circa 1,8 milioane euro. Momentan, cam fiecare dintre gospodării a apelat la fosele septice, ca să se poată descurca. Cât priveşte reţeaua de apă, ne-am rezumat la alimentarea cu apă doar a celor patru sate, deoarece avem ca sursă un izvor ce vine de la Roşcani, iar pentru celelalte localităţi aparţinătoare ar fi fost necesare staţii de pompe speciale, care implicau consum mare şi bani mulţi, pentru captare. Asta, din cauza distanţelor dintre sate şi a poziţionării lor. Acum, sunt aproape 600 de branşamente la reţeaua de apă, adică în jur de o mie de locuitori beneficiază de această facilitate”, spune Silviu Nan (foto), primarul comunei Gurasada.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a pus de o alianță a săracilor cu duhul. Gurile rele din capitala regiunii cu…

24 de ore ago

Bulina albă

Timeea Ștefănescu, sportivă din municipiul Vulcan Pentru că a obținut două medalii de argint și…

24 de ore ago

Bulina neagră

Dănuț R., din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată de către procurori,…

24 de ore ago

Primăria Șoimuș, bună de plată!

Au primit bani pentru refacerea comunei după calamități, dar i-au folosit pe altceva Primăria Șoimuș…

24 de ore ago

Motivele pentru care anchetatorii lui Traian Berbeceanu au fost achitați de judecători. „Modalitatea în care și-au exercitat atribuțiile a fost una extrem de deficitară”

Procurorul Ioan Mureșan (foto dreapta), achi­tat pentru abuz în serviciu, repre­siune nedreaptă și fals intelectual,…

24 de ore ago

Conducerea din Dobra a dat lovitura, din nou

Magdalena Șerban Odată utilizată, apa potabilă devine apă uzată. Sistemul de canalizare este folosit pentru…

24 de ore ago