Categories: Actualitate

Procurorii DNA au prelungit controlul judiciar pentru Venter

Ginerele lui Mircea Moloţ, afaceristul Robertto Venter, nu a scăpat de controlul judiciar. Ieri, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus prelungirea măsurii pentru încă 60 de zile, respectiv din data de 1 iulie până în 29 august. Soluţia procurorilor nu este definitivă, împotriva acesteia putând fi formulată plângere în instanţă.
Nu poate părăsi judeţul
Pe perioada în care se va afla sub control judiciar, Robertto Venter va trebui să respecte anumite reguli impuse de procurori. Acesta nu are voie să depăşească limita teritorială a judeţului Hunedoara, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Nu are voie să comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor pentru care este cercetat, cu martorii, experţii etc. De asemenea, nu are voie să exercite activităţi în cadrul unor societăţi comerciale şi să nu ia legătura cu angajaţii acestora.
Reamintim că Robertto Venter este cercetat penal alături de alte patru persoane, printre care socrul său, Mircea Moloţ, şi fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, dar şi Emanoil Milică Pup şi Vasile Axinte. Pentru ceilalţi patru, procurorii nu au dispus prelungirea controlului judiciar, deoarece în cazul lor, măsura expiră în 6 iulie. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

8 ore ago