Procurorii cer insistent arestarea tâlharului care a ucis un om

26 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

La momentul judecării solicitării victima încă era în viaţă, în comă profundă. Pro­curorii au susţinut că viaţa bărbatului tâlhărit a fost pusă în pericol, că suspectul este recidivist, dar instanţa a decis să-l plaseze sub control judiciar. Tribunalul Hunedoara va avea ulti­mul cuvânt.

I-au respins cererea de liberare condiţionată
Aproape fără îndoială că autorul tâlhăriei din municipiul Vulcan, în urma căreia un localnic de 65 de ani a murit, va ajunge în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Deva, dat fiind faptul că şi încadrarea juridică a faptei va fi schimbată. În plus, trecutul infracţional al tânărului de 22 de ani, Argyo Wilmus, ar putea fi un alt motiv pentru a se decide că lăsarea în libertate este o reală ameninţare socială. Tânărul este autorul mai multor infracţiuni cu violenţă, tâlhării cu pre­cădere, comise încă de când era adolescent. De altfel, tânărul a fost închis într-un centru pentru minori pentru tâlhărie calificată, iar magistraţii din Craiova i-au respins cererea de liberare după executarea a jumătate din pedeapsă. Judecătorii craioveni au reţinut atunci că ”riscul comiterii de noi infracţiuni de către aceasta este mediu – crescut, avân­du-se în vedere debutul infracţional timpuriu, manifestarea repetată a conduitei anti­so­ciale, creşterea gravităţii faptelor în decursul timpului (iniţial implicându-se în furturi, iar, ulterior, în tâlhării), abandonul şcolar şi exis­tenţa unor modele negative de compor­ta­ment în familia extinsă”. Totodată, instanţa a reţinut că nu există suficiente şi serioase indicii în sensul că măsura educativă pri­vativă de libertate şi-a atins scopul pentru ca persoana în cauză să se redreseze şi să do­bândească un ansamblu de valori morale şi sociale necesare pentru evitarea, în mo­mentul părăsirii locului de deţinere, a săvâr­şirii altor infracţiuni.

Judecătorii din Craiova au anticipat bine
Şi într-adevăr, cele anticipate de judecătorii din Craiova s-au adeverit. Ieşit din detenţie, Argyo Wilmus n-a rezistat prea mult fără să comită fărădelegi. În 2018 avea să fie reţinut pentru un lung şir de tâlhării. În ianuarie 2018 tâlhărea o femeie, iar în februarie o altă fe­meie, cât şi un bărbat. Şi atunci instanţa din Petroşani s-a arătat îngăduitoare şi l-a plasat în arest la domiciliu, în ciuda opoziţiei pro­curorilor. Ulterior a revenit şi a decis să-l ares­teze preventiv. Tânărul a provocat acum moar­tea unui om pe care-l tâlhărea.
Argyo Wilmus (22 de ani) l-a văzut, zilele trecute, pe bărbatul de 67 de ani, din Vulcan, băut pe stradă şi a decis să-i fure portofelul. Victima a încercat să îl oprească pe suspect, însă acesta s-a smucit pentru a-şi asigura scăparea, context în care bărbatul a căzut şi s-a lovit la cap. A intrat în comă profundă la scurt timp şi a murit la Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fermierii hunedoreni pot fi muţumiţi de recoltele obţinute

Magdalena Şerban Deşi un an cu mari provocări, atât în domeniul medical, cât şi în cel economic, în 2020 nu...

Studenţi medicinişti voluntari, repartizaţi la spitale din judeţ

În baza unui Ordin al Comandantului Acţiunii, şef al Departamentului pentru Situa­ţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, 16 stu­denţi voluntari...

A apărut aplicaţia First Contact, care te avertizează dacă ai intrat în contact cu cineva pozitiv la Covid

Adriana Năstasae Ieri, joi, a fost lansat First Contact, prima aplicaţie din România care te avertizează dacă ai intrat în...

Închide