Categories: ActualitateFlash

Procesul lui Ionuţ Rudeanu, stăpânul Imperiului Axis, se judecă acasă

Natalia Bumbac

Dosarul în care Ionuţ Rudeanu (foto), ginerele lui Vasile Blaga, este acuzat de evaziune fiscală, se va judeca la Tribunalul Hunedoara. Asta, după ce Tribunalul Bucureşti, instanţa la care a fost trimis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, a constatat că nu are competenţă teritorială în soluţionarea cauzei.

Poate părăsi ţara
„Instanţa admite excepţia de necompetenţă teritorială, invocată de Rudeanu A. I. şi de partea responsabilă civilmente, SC Axis Corporate Security SRL Deva. (…) Declină competenţa de judecarea cauzei (…), în favoarea Tribunalului Hunedoara. Definitivă”, se arată pe portalul Tribunalului Bucureşti. Instanţa bucureşteană a mai decis prelungirea controlului judiciar pentru Ionuţ Rudeanu, respingându-i cererea de modificare a obligaţiilor cu o singură excepţie. Magistraţii i-au permis să părăsească temporar teritoriul României, pentru a merge la Viena, cu condiţia să se întoarcă în ţară până la data de 20 ianuarie 2016. În caz contrar, controlul judiciar îi va fi înlocuit cu o măsură mai aspră. Nemulţumit de soluţia dată de instanţa de fond, Rudeanu a depus contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti, unde i-a fost înlăturată definitiv interdicţia de a părăsi teritoriul României, dispusă prin măsura controlului judiciar.
Trebuie menţionat că dosarul a ajuns la Tribunalul Hunedoara, se află în procedura de cameră preliminară şi nu a fost stabilit deocamdată un prim termen de judecată.

Averea, pusă sub sechestru
Problemele lui Ionuţ Rudeanu cu legea au început în luna mai a anului trecut, atunci când oamenii legii au organizat percheziţii la firmele acestuia din Bucureşti şi din judeţul Hunedoara. Stăpânul Imperiului Axis a fost dus la audieri, reţinut pentru 24 de ore şi trimis în arest preventiv pentru o lună de zile, după care în arest la domiciliu. Ionuţ Rudeanu este acuzat de procurori că în calitate de asociat şi administrator al SC Axis Corporate Security SRL, a creat un circuit fictiv de achiziţii de bunuri şi servicii, prin intermediul a nouă firme cu un comportament fiscal de tip fantomă. În acest mod, Rudeanu s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor către stat, cauzând un prejudiciu în valoare de 2.805.773 de lei, echivalentul a 646.139 de euro. În acţiunile sale de sustragere de la plata taxelor şi impozitelor către stat, ginerele lui Vasile Blaga a fost sprijinit de Laurenţiu Marin Ciucă, acesta fiind şi el trimis în judecată. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui număr de 68 de autoturisme, două aparţinând lui Rudeanu şi 66 aflate în proprietatea firmei SC Axis Corporate Security SRL.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Adevaratul sef de la Axis e Vasile Blaga. Si el trebuie sa cada. Si slugile lui Blaga din Politie si Jandarmerie.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

14 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

14 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

14 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

14 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

14 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

14 ore ago