Procesul judecătorului Valentin Popescu a început cu o amânare

Livia Botici

Ieri, la Curtea de Apel Alba-Iulia, a avut loc primul termen de judecată al dosarului în care, fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani este judecat pentru trafic de influenţă şi pentru mai multe fapte de corupţie. La cererea avocaţilor, instanţa a acordat un nou termen de judecată.

A falsificat semnături
La primul termen al procesului, Valentin Popescu (foto) a fost adus în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, dar, pentru că avocaţii au cerut amânarea cauzei, invocând excepţii, judecătorul din Petroşani nu a fost audiat, procesul amânându-se pentru data de 15 iunie. În rechizitoriul trimis către judecători, întocmit împotriva fostului vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, există şase capete de acuzare. Potrivit acestuia, în 2007, magistratul hunedorean a făcut demersuri pentru achiziţionarea, prin interpus, a unui apartament, ce fusese scos la licitaţie publică, urmare a executării silite, pentru neplata cheltuielilor de întreţinere. Pentru a deveni proprietarul apartamentului, judecătorul a falsificat semnătura intermediarului. De asemenea, pentru a intra în posesia acelui apartament, judecătorul Valentin Popescu a pronunţat o soluţie într-un dosar civil, având ca obiect autorizarea pătrunderii în încăperi, deşi avea obligaţia de a se abţine de la judecarea unei astfel de cauze. Pe lângă aceste fapte, magistratul hunedorean mai este acuzat şi de cumpărare de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată.

Un gând despre „Procesul judecătorului Valentin Popescu a început cu o amânare”

  1. Amanare,poate se dau la pace vorba aceie corb la corb nu-si scoate ochi,daca era un sarac care a furat o ceapa era de mult condamnat la ani grei si batut , mas mira ca Simota si Popescu sa fie 5 ani colegi de celula.Visam si noi la corectitudine din partea celor care ii platim din bani nostri publici.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.