Procedurile pentru deponeu îţi urmeazã cursul

05 Deponeu gunoi Barcea (8)

Cu paşi mici, dar siguri, deponeul ecologic de la Bârcea Mare se apropie de punctul final. Chiar dacă ultimele proceduri care trebuie îndeplinite implică o perioadă mai îndelungată, vor fi urmate conform normelor, astfel încât să nu fie nevoie să fie reluate din cauza unor omisiuni.
Operatori din luna aprilie
În prezent, se lucrează la caietele de sarcini, care urmează să fie trecute prin consiliile locale şi cel judeţean. „Caietele de sarcini sunt în lucru, au termen până în 23 decembrie să fie finalizate cu toate completările de la primării. Odată cu ele merg şi fişele de date cu calculul redevenţelor pentru UAT-urile care au pus la dispoziţie echipamente necesare (staţie de sortare, staţie de transfer, pubele şi maşini)“, a declarat Ioan Prip, preşedintele ADI „SMID“ Hunedoara. Vor fi patru caiete de sarcini pentru cele patru zone şi unul pentru Consiliul Judeţean. Forma finală a acestora va fi supusă aprobării în şedinţele de consiliu. „După aprobare, caietele de sarcini se pun pe SEAP. Avem două variante, fie să mergem cu o singură licitaţie cu patru loturi, fie cu patru licitaţii distincte, şi separat, pentru Consiliul Judeţean. Cel mai probabil, în luna aprilie vor fi desemnaţi operatorii, asta în cazul în care nu vor exista contestaţii“, a adăugat Ioan Prip.
Şi problema cu deşeurile vegetale şi provenite din demolări s-a rezolvat. A fost aprobat studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru această categorie de deşeuri, iar la începutul lunii ianuarie, serviciul va fi predat operatorului. Platformele pentru depozitarea resturilor vegetale şi din demolări sunt puse la dispoziţie de primăriile Brad, Orăştie, Călan, Petrila, Petroşani, Uricani, Lupeni şi Aninoasa, iar Haţegul le va duce tot la Călan. (O. Mihnea)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.