Categories: Comunitate

Problema Secţiei de Pediatrie din Deva va fi rezolvată!

Oana Mihnea

Având în vedere că Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva se află într-o clădire separată faţă de unitatea medicală, nemulţumirile din partea cetăţenilor nu întârzie să apară.
La redacţia noastră a ajuns o reclamaţie din partea unei mame din Deva, în care ne povesteşte momentele grele prin care a trebuit să treacă alături de copilul său. În urmă cu câteva zile a fost nevoită să meargă la spital cu acesta, deoarece a început să se simtă foarte rău. Femeia spune că a fost trimisă, împreună cu fiul său bolnav, dintr-o clădire în alta de nenumărate ori ca să îi facă analizele, sau să obţină alte documente necesare administrării unui tratament. Asta, în condiţiile în care starea de sănătate a copilului nu îi permitea să facă toate aceste drumuri.
Ca răspuns la cele sesizate, conducerea spitalului spune că ştie problemele cu care se confruntă pacienţii în Secţia de Pediatrie, dar situaţia îşi va găsi rezolvare în perioada imediat următoare.
”Clădirea unde funcţionează în prezent Pediatria este pavilionară spitalului, unii medici sunt acolo iar alţii sunt în spital. Tocmai de aceea, vom muta secţia pentru copii în corpul central al Spitalului Judeţean Deva, la etajul şapte, într-un spaţiu modernizat. Pentru a putea face acest lucru, a fost nevoie de 20 de milioane de lei. Ministerul Sănătăţii ne-a alocat cinci milioane de lei, iar restul banilor urmează să îi primim. Până la sfârşitul anului, lucrările de amenajare a corpului central vor fi încheiate, iar Secţia de Pediatrie va funcţiona în aceeaşi clădire cu restul secţiilor. Suntem conştienţi că nu este o situaţie tocmai plăcută, motiv pentru care facem tot posibilul ca începând cu anul viitor, condiţiile de internare şi tratament pentru copii să fie cele mai bune”, a precizat Călin Laza (foto), managerul Spitalului Judeţean Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago