Categories: Sport

Primul pas spre „însãnãtoşire”

„Rănită” de eşecul nedrept cu rivala Olimpia Satu Mare, FC Hunedoara a bifat prima victorie oficială în 2013, după ce a dispus, sâmbătă, acasă, cu 1-0, de incomoda Naţional Sebiş. În ciuda victoriei, jocul hunedorenilor a suferit la cursivitate, eficacitate şi spectacol, fiind departe de nivelul din tur şi de rigorile eşalonului doi spre care tind. Alb-albaştri au atacat mai mult, dar steril, au punctat prin execuţia inspirată a lui Ciprian Pepenar (min. 22) şi au avut alte două bare.
Multe speranţe, puţin fotbal
FC Hunedoara a intrat în teren cu obiective impuse şi importante la primul meci disputat în faţa propriilor suporteri în acest an. Pe lângă cele trei puncte obligatorii pentru menţinerea avansului în cursa de promovare, hunedorenii îşi doreau reabilitarea ca joc, recuperarea morală şi recâştigarea încrederii în forţele proprii, toate  afectate de prestaţia şi înfrângerea cu Olimpia. Din păcate, trupa antrenată de Marius Opric a fost asemenea unui boxer cu analize medicale bune, dar asupra căruia se resimt încă loviturile dure încasate în ring. Apăsaţi de miza misiunii lor, alb-albaştrii au făcut risipă de efort, însă au arătat puţin fotbal şi au avut o eficacitate slabă. Oricum, chiar şi aşa, la limită, succesul este primul pas spre „însănătoşire”. Iar dacă victoria cu Naţional va fi dublată de noi partide câştigate şi unele ajustări la nivelul calităţii jocului, FC Hunedoara îşi poate fructifica statutul de favorită la promovare.
Un gol, două bare, dar şi ceva pericol
Ecuaţia partidei cu Naţional Sebiş a fost relativ simplă. Lidera FC Hunedoara, în care antrenorul Marius Opric a „operat” comparativ cu formula de la Satu Mare doar schimbările impuse de suspendări, şi-a asumat rolul de favorită, iar arădenii au jucat la ciupeală. După un start încâlcit, lipsit de ocazii, Pepenar (22) a deschis scorul la o fază care nu anunţa nimic. Atacantul hunedorean a primit o minge în banda stângă, după o degajare a lui Vajda, a pătruns în careu şi, deşi şi-a închis unghiul, a trimis, cu lob, peste portar, la colţul lung, 1-0. Pepenar a ajuns astfel la şase goluri marcate în actualul sezon, fiind golgheterul echipei, şi se părea că golul său va descătuşa formaţia alb-albastră. Nu a fost aşa, deşi scorul putea fi 2-0 în minutele 27 şi 77, când Făgărăşanu a ţintit transversala şi centrarea lui Robert Cristian a picat tot pe aceeaşi bară de sus a porţii. FC Hunedoara a fost vioara întâi şi în repriza secundă, dar au fost şi momente în care hunedorenii au trăit periculos, întrucât Naţional şi-a creat oportunităţi de a egala. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

16 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

16 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

17 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

17 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

17 ore ago