Primul incident electoral reclamat la BEJ

Nicolle Ebner

Vineri, 30 octombrie, alianţa PSD+ PC a depus o sesizare la Biroul electoral judeţean (BEJ) Hunedoara, prin care făcea cunoscut faptul că toate afişele electorale ale candidatului Mircea Geoană, de pe raza localităţii Şoimuş, au fost rupte de reprezentanţii PDL, iar pe resturile acestora au fost lipite numai afişe ale candidatului PDL.

PDL a tapetat Şoimuşul în portocaliu
Revolta social-democraţilor este cu atât mai mare, cu cât acţiunea de distrugere a afişelor a avut loc taman pe teritoriul stăpânit de Laurenţiu Nistor, fost primar al comunei Şoimuş, deputat PSD şi directorul campaniei electorale în judeţul Hunedoara. „Nu vorbesc aici de afişele de pe stâlpii electrici, gardurile gospodăriilor sau de pe copacii din comună, ci de afişele lipite pe locurile special avizate pentru afişajul electoral. Comportamentul suburban al celor de la PDL este sub orice critică. Au acţionat joi noaptea, ca răufăcătorii de joasă speţă, dar avem suficiente probe, prin care putem demonstra că este vorba de o grupare PDL”, a declarat Laurenţiu Nistor. Acesta a menţionat că PDL a ajuns cu distrugerea afişelor lui Geoană şi înlocuirea cu cele ale lui Băsescu până în apropierea casei sale, dar nu au avut curajul să meargă mai departe. „În faţa casei mele, este, un stâlp de iluminat public. Acolo s-au oprit. Totul s-a petrecut după ora 12 noaptea, pentru că, la ora 12 şi 10 minute, am ajuns eu acasă şi pe stâlp nu era nici un afiş”, a mai spus directorul de campanie al PSD Hunedoara.

Sesizare admisă de BEJ
Social-democraţii spun că „echipa de intervenţie rapidă pe timp de noapte” a celor de la PDL se deplasează cu ajutorul unui autoturism cu număr de Gorj, poliţiştii din comună având suficiente indicii pentru a-i identifica pe autori şi a-i trage la răspundere pentru nerespectarea legii. BEJ Hunedoara a admis sesizarea făcută de alianţa PSD+PC împotriva PDL şi a transmis-o postului de Poliţie al comunei Şoimuş, în vederea efectuării cercetărilor şi pentru luarea măsurilor legale. PDL are termen de 48 de ore pentru contestarea deciziei BEJ Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bujoara, văcuța norocoasă salvata de pompieri

Ce au făcut colegii noștri brădeni de Sfântul Andrei?, informeaza pompierii hunedoreni. “De cum s-a…

2 zile ago

Ziua Națională a României

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat…

4 zile ago

MESAJ 1 DECEMBRIE

În urmă cu 104 ani, la 1 decembrie 1918, România s-a născut sub semnul unității…

4 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

5 zile ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

5 zile ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

5 zile ago