Primii tineri români de pretutindeni, primiţi la Consiliul Judeţean

2 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Aproape 50 de tineri din comunităţile româneşti de lângă Atena şi Salonic (Grecia), participanţi la cea de-a treia ediţie a Taberelor ARC, au ajuns în judeţul Hunedoara.

Aceştia au fost primiţi în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Hunedoara de către preşedintele Mircea Bobora, vicepreşedintele Sorin Adrian Vasilescu şi administratorul public Costel Avram, alături de directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, Lorincz Szell.
Preşedintele Mircea Flaviu Bobora le-a urat „Bun venit” tinerilor români şi i-a îndemnat să fructifice această experienţă descoperind bogata zestre a judeţului Hunedoara, locul în care a luat naştere poporul român.
Judeţul Hunedoara, pe harta Programului de tabere ARC
În perioada 1 iulie – 12 august, în judeţul Hunedoara, la Tabăra Căprioara, vor veni aproximativ 300 de tineri români de pretutindeni, în şase serii.
Programul este destinat elevilor şi tinerilor români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, precum şi din diaspora şi este organizat de Ministerul Românilor de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Turismului. Activităţile organizate în cadrul Programului se axează pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, pe informarea participanţilor asupra istoriei românilor şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească.
Obiectivele Programului de tabere „ARC” sunt: Sprijinirea românilor de pretutindeni pentru a-şi păstra şi afirma identitatea etnică, lingvistică, religioasă şi culturală; Dezvoltarea legăturilor cu România ale românilor de pretutindeni, îndeosebi copiii şi tinerii cu rezultate deosebite; Promovarea imaginii României şi a românilor în rândul comunităţilor româneşti din afara graniţelor; Promovarea educaţiei în limba română şi accesul la valorile patrimoniului cultural românesc; Dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română şi mijlocirea contactului între etnicii români din diferite ţări. Deschiderea oficială a Taberei ARC va avea loc sâmbătă, 6 iulie, la ora 10, la Tabăra Căprioara. (Biroul de presă al CJ Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A fost semnat al treilea contract pentru modernizarea transportului public în municipiul Hunedoara

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto dreapta), a semnat ieri la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest şi cel de-al...

Sărbătoriţii lunii la UAMS Baia de Criş

Cei născuţi în luna iunie şi găzduiţi de Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş (UAMS) au fost sărbătoriţi cu...

Mărtineşti: schimburi de experienţă cu localitatea maghiară înfrăţită

De curând, administraţia publică din Mărtineşti a primit vizita unei delegaţii din localitatea Ikervar (Ungaria). Cu acest prilej, au fost...

Închide