Primarul Vulcanului, cel mai activ pe Internet

Maximilian Gânju

Edilii localităţilor Văii Jiului au înţeles că promovarea pe Internet este la fel de importantă ca o întrunire faţă în faţă cu cetăţeanul.

Postează toate evenimentele
În afară de şefii Uricaniului şi Petrilei, toţi primarii se promovează în special pe Facebook, reţea de socializare la modă pentru toate vârstele. Cel mai activ dintre ei este cel al Vulcanului, Gheorghe Ile (foto), care nu pierde nici o ocazie de a-şi prezenta proiectele, realizările şi de a face schimb de idei. De la hobby-urile lui, cum este creşterea albinelor şi până la promovarea la intervale de câteva ore a tuturor evenimentelor prilejuite de sărbătorirea localităţii, din această lună, primarul municipiului Vulcan poate fi considerat un împătimit al Facebook-ului. Ile a ajuns pe reţeaua de socializare la jumătatea lui 2011 şi o perioadă l-a privit cu neîncredere. În acest an, a realizat cât de important este să comunice cu localnicii în fruntea cărora se află şi şi-a luat rolul în serios. Este cel mai activ dintre edilii Văii Jiului care au cont pe Facebook şi are în lista sa peste 3.000 de prieteni, mare parte concetăţeni de-ai lui.
Foarte aproape ţine şi primarul „capitalei” Văii Jiului, Tiberiu Iacob Ridzi, cu peste 5.000 de prieteni în listă şi postări săptămânale. Şi edilul Petroşaniului îşi foloseşte pagina de socializare pentru a-şi anunţa proiectele şi acţiunile la care participă, dar şi pentru a primi sesizări de la locuitorii municipiului. Şi Ridzi a descoperit anul trecut avantajele Internetului.

Edili mai timizi
Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, şi-a făcut cont pe reţeaua de socializare anul acesta şi este abia la început în a desluşi avantajele comunicării cu localnicii pe Facebook. Nicu Dunca, cel care a ajuns în fruntea localităţii Aninoasa după ce l-a detronat pe Ilie Botgros, aflat la conducere de 20 de ani, este un „veteran” al site-ului de socializare, având cont încă din 2010. Dunca a fost mai activ în perioada campaniei pentru alegerile locale, iar acum, pentru referendumul din 29 iulie. Primarii localităţilor Petrila, Ilie Păducel şi Uricani, Dănuţ Buhăescu, nu şi-au făcut conturi pe site-ul de socializare.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago