Categories: ActualitateFlash

Primarul Sorin Marica, la Retro Raliul Carpaţi, cu „Regina”

Sorina Popa

Vineri şi sâmbătă, Retromobil Club România a organizat în judeţul Hunedoara ediţia a 17-a a Raliului Carpaţi Retro. Un număr de 50 de echipaje au luat startul vineri, după-amiază, din Avrig, Palatul Brukenthal. Numărul mărcilor care au fost prezente (26) este un record, ca şi numărul claselor constituite (5) după vechime.
Prima etapă a raliului s-a încheiat la Orăştie (ArsenalPark). Sâmbătă au fost programate alte două etape: Orăştie (Arsenal Park, ora 10.00) – Hunedoara (Castelul Corvinilor) şi Hunedoara (16.15) – Haţeg – Orăştie. Viteza medie a maşinilor retro a fost de 50 km/h, iar traseul a fost presărat cu probe speciale de regularitate, în conformitate cu road-book-ul primit la start.

Dacia 1100 cu numărul de fabricaţie 825
Printre participanţi a fost şi primarul  comunei Sălaşu de Sus, Sorin Marica, aflat la volanul unui autoturism Dacia 1100, având anul de fabricaţie 1968. Povestea „Reginei”, pentru că aşa îşi alintă primarul Marica (foto) maşina, este una interesantă.
„Ştiam  această maşină de 30 de ani. Proprietarul ei era din Hunedoara. Avea o casă la Geoagiu şi, atunci când a vândut-o, a dat-o cu tot cu maşina aceasta. Însă, deoarece cumpărătorul nu i-a dat toţi banii, a luat Dacia 1100 înapoi. A dus-o apoi la Haţeg şi a lăsat-o într-un garaj. El a plecat la Cluj să facă o operaţie, însă, din păcate, nu a supravieţuit. Eu am cumpărat-o de la ginerele său, anul trecut, cu 1.000 de euro. Maşina se numeşte «Regina» şi are 140.000 de kilometri la bord. În afară de culoare, nu am modificat nimic la ea. Doar cauciucurile le-am schimbat, deoarece erau foarte vechi. Le-am luat din Anglia, numai acolo am găsit. Autoturismul este fabricat în octombrie 1968 şi are numărul 825. Prima Dacia 1100 a fost fabricată în România în 21 august 1968”, spune Sorin

Marica, primarul comunei Sălaşu de Sus.
Marica a povestit, după ce a ajuns la Castelul Corvinilor, cu „Regina”, că a avut emoţii să parcurgă atâţia kilometri, deoarece niciodată, de când a achiziţionat-o, nu a circulat atât de mult cu ea. „În afară de câteva plimbări scurte, pe la Haţeg, Cinciş, nu am mai circulat cu maşina asta. Am luat doi mecanici cu mine, la acest raliu, care să mă ajute în caz că aş fi avut nevoie. Dar, «Regina» nu m-a lăsat la greu. Am ascultat şi radioul pe parcurs, e radioul ei original. Maşina consumă puţin, are portbagajul în faţă şi motorul în spate. E o plăcere să o conduci“, ne-a mărturisit primarul Sorin Marica, proprietarul acestui autoturism de colecţie.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Sorine ,
    te pomenesti ca vrei din nou in Parlament ?!?

    Asta a fost cumva masita tovarasului Iliescu ?!?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago