Categories: Actualitate

Primarul Nicolae Panţa demisionează

Volodia Macovei

Presat şi stresat din motive pe care nu a dorit să ni le împărtăşească, invocând doar o situaţie personală dificilă, primarul comunei Băcia, Nicolae Panţa  (foto), i-a trimis prefectului de Hunedoara demisia sa. Surse din apropierea sa sugerează că ar exista presiuni deosebite asupra primarului de la Băcia în legătură cu o licitaţie pentru reabilitarea căminului cultural din satul Tâmpa.

Sub presiune de multă vreme
Informaţia privind demisia primarului de Băcia a apărut ieri dimineaţă, când am aflat că Nicolae Panţa a trimis prefectului de Hunedoara intenţia sa de a părăsi postul din fruntea comunei. O adevărată bombă, nu numai pentru localitatea păstorită de Panţa, ci şi pentru judeţ, gestul primarului fiind inedit. În ciuda încercărilor noastre repetate de a găsi adevăratele motivaţii ale acestui gest extrem, nu am putut afla de la (încă) primarul Nicolae Panţa decât frânturi prea puţin coerente, din care reiese că omul este sub presiunea unor probleme personale, „o situaţie specială în care gândirea mea m-a îndemnat să fac acest lucru”.

Trebuie organizate alegeri
Am încercat să aflăm şi de la prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, detalii cu privire la această demisie ciudată. Prefectul ne-a spus că nu este îndrituit să ne ofere detalii legate de motivaţiile primarului de Băcia. „Oricum, această demisie nu trebuia să ajungă la mine. Circuitul, în acest caz, este altul. Primarul trebuie să convoace Consiliul local din comuna Băcia şi să prezinte acolo decizia sa de demisie, urmând ca forul local să emită o hotărâre în acest sens. Abia acea hotărâre ajunge la Instituţia Prefectului, apoi la guvern, cel care va stabili, apoi, într-un termen de 45 de zile, când vor fi organizate noi alegeri locale în comună”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN prefectul Sorin Vasilescu.

Va prezenta decizia sa în consiliul local
Informaţii ce provin din mai multe surse par să dea altă lumină acestui caz. Astfel, starea de nervozitate extremă, de presiune în care se află primarul Nicolae Panţa, problemele sale au ca sursă o licitaţie „colorată” ce priveşte Căminul Cultural din localitatea Tâmpa. Se pare că presiunile politice ce vizează această licitaţie şi rezultatul ei, coroborate cu probabila incapacitate a primarului de a le gestiona mulţumitor pentru toată lumea, au provocat reacţia la limită a lui Nicolae Panţa. Deocamdată, până în data de 26 iulie, când se va întruni Consiliul local de la Băcia, situaţia primarului Panţa este incertă.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Il felicit pe Panta ca a avut puterea si vointa sa iasa din mizeria in care intr-un mod de neinteles (pentru mine)s-a bagat. Omul asta e un tip serios, harnic si bun gospodar (asa a fost dintotdeauna), care nu are ce cauta in mocirla politica penala din zilele noastre.

  • Felicitari pentru puterea de character de care a dat si da in continuare primarul comunei Bacia.

  • Asta cu caminul cultural din Tampa este o diversiune pt șpaga care o iau pentru groapa de gunoi.Stau cat sunt in funcție pe urma se muta cu sacii plini.Pacat ca i lasa lumea din satele care sunt afectate de groapa de gunoi sa doarme linistiti.Sunt pt interesul lor hotii

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

16 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

16 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

16 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

16 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

16 ore ago