Categories: ComunitateFlash

Primarul Mărginean, din nou, pe şantierele din Deva

Oana Mihnea

A doua tură serioasă de verificări, făcută de primarul Petru Mărginean pe şantierele din municipiul Deva, a avut loc ieri, vizate  fiind lucrările de pe Platforma Ardealul, Bulevardul Iuliu Maniu şi blocul J. Nici una dintre aceste lucrări nu i-au adus zâmbetul pe buze primarului.

Nici măcar pe jumătate
Prima oprire a fost pe Bulevardul Iuliu Maniu, unde lucrările au început în 3 iunie şi până în momentul de faţă s-a executat doar 40 la sută din investiţie. Restul de 60 la sută ar trebui să fie gata până la 1 decembrie. Primarul Petru Mărginean consideră că muncitorii ar fi avut posibilitatea să lucreze mult mai bine şi mai mult pe perioada verii, când condiţiile meteo au permis acest lucru. Având în vedere anotimpul ploios şi răcoros care se apropie, este greu de crezut că lucrările vor evolua în ritmul dorit. Însă dirigintele de şantier l-a asigurat că nu au nici o zi întârziere şi vor finaliza la termenul stabilit fără nici o problemă.

Ia şeful de şantier de unde nu-i
Odată ajuns în faţa blocului J de pe Iuliu Maniu, unde se execută lucrări de anvelopare, pentru creşterea eficienţei energetice, tot pe fonduri europene, edilul şef al Devei ar fi vrut să discute cu şeful de şantier, însă nici urmă de el. Mai mult decât atât, pe partea din faţă a blocului erau câţiva muncitori urcaţi pe schele, în timp ce în spatele acestuia bătea vântul, nici un muncitor la datorie. Motivul? Erau plecaţi la masă, iar şeful lucrării s-a îmbolnăvit. În acest caz, în prezent este înregistrată o întâziere de aproximativ o lună şi jumătate, iar primăria a promis că va aplica penalităţi pentru aceste nereguli. Nici calitatea lucrărilor executate nu este una de invidiat, în unele părţi fiind necesare remedieri.
La câţiva paşi distanţă, Piaţa Ardealul pare să dea cele mai multe bătăi de cap administraţiei locale. Aici, procentul de realizare a lucrărilor este foarte mic, de doar 22 la sută, încât firma responsabilă va fi nevoită să lucreze cu număr dublu de muncitori şi non-stop, ca să recupereze cele 37 de zile de întârziere. Mai grav este că piaţa trebuie amenajată până în 26 octombrie, termenul la care constructorul s-a angajat că va încheia lucrarea.

Speranţa moare ultima
Cel mai probabil, primăria va trece la sancţiuni drastice dacă lucrurile nu evoluează. „Este şi vina proiectantului, şi a constructorului, şi a angajaţilor de la primărie, pentru că s-au semnat nişte contracte şi s-au făcut studii de fezabilitate. Vom face în aşa fel încât fiecare să răspundă, nu contează despre cine este vorba. Joi vom face o analiză foarte reală şi corectă astfel încât toată lumea să realizeze că are o responsabilitate pentru finalizarea lucrărilor. Sper, aşa cum se spune – dă-i românului mintea de pe urmă – ca firmele care execută lucrările să aducă oameni buni din punct de vedere profesional şi să le ducă la bun sfârşit la termenele stabilite. Sunt câteva puncte nevralgice şi va trebui să luăm măsuri drastice, dar asta vom hotărî după ziua de joi. Sunt şi eu inginer constructor şi n-am văzut asemenea organizări de şantier. Înainte de a-i angaja, ar trebui să îi trimită patronii dincolo să vadă cum se lucrează. Nu este normal, când te apuci de un lucru, să îl faci din toate unghiurile şi să nu finalizezi nici unul. În perioada de vară puteau să muncească la capacitate maximă, până seara târziu iar acum se plâng că vine iarna. Eu nu vreau să ajungem la penalităţi, însă la întârzierile pe care le au, nu sunt şanse. Sper totuşi să le vină mintea la cap şi să se organizeze astfel încât să avem rezultatele aşteptate“, a concluzionat primarul Devei.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

4 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

4 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

4 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

4 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

4 ore ago