Primarul Hunedoarei acuză adversarii politici de lansarea de informaţii false cu testele COVID-19

Sorina Popa

Un site cu ştiri locale ne anunţă că la Spitalul municipal din Hunedoara nu se mai fac teste COVID-19 din cauză că nu mai sunt reactivi. Nimic mai fals! Asta, pentru că la unitatea medicală din municipiul de pe Cerna lucrurile merg foarte bine şi nu numai cu testele COVID, aşa cum susţin unii.

Zeci de teste pe zi
„Suntem din nou nevoiţi să facem unele precizări, ca urmare a unei dezinformări publicate de un site din Hunedoara. Este vorba despre o nouă minciună sfruntată, menită să stârnească panică în rândul populaţiei, în mijlocul unei drame pe care o trăim cu toţii – lupta cu virusul care a ucis deja peste o mie de români. Aparatul RealTime PCR al Spitalului municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a funcţionat în toată această perioadă fără sincope, făcându-se testări zilnice atât pentru pacienţi, cât şi pentru personal medical. Miercuri 20.05.2020, au fost efectuate 94 de teste, joi 21.05.2020, 80 de teste, vineri 22.05. 2020 – 73 de teste, sâmbătă 23.05.2020 – 41 de teste, duminică 24.05.2020 – 33 de teste. Numărul de teste făcute într-o zi depinde de solicitările primite de la secţiile spitalului, toate fiind onorate. Spitalul municipal „Dr. Al. Simionescu” Hunedoara nu a trimis nici o probă în lucru la alt laborator în ultima săptămână, astfel că afirmaţia că s-a aşteptat timp de şapte zile rezultatul unor teste trimise la Cluj este falsă”, se arată într-un comunicat al conducerii spitalului din municipiul Hunedoara.

Sesizare la ANCOM
În Spitalul din Hunedoara, recoltările pentru analiza RT-PCR se fac dimineaţa, iar în după-masa aceleiaşi zile pacienţii intră în posesia rezultatului. „Am făcut o sesizare către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii împotriva publicării de ştiri false (fake news) de către site-ul respectiv şi vom acţiona în instanţă semnatarul acestor ştiri false”, a adăugat managerul unităţii medicale, Radu Budae.

Acţionaţi în instanţă
Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu, susţine că „este o dezinformare crasă, că nu se fac teste COVID-19 la spitalul nostru. Am depus plângere la ANCOM, pentru fake news şi am acţionat deja în judecată atât pe autorul articolului, cât şi site-ul respectiv. Nu este pentru prima dată când apar pe acest site fake news-uri. Aşa vrea un adversar politic, de la PNL, să se lupte pentru o funcţie”.

Un gând despre „Primarul Hunedoarei acuză adversarii politici de lansarea de informaţii false cu testele COVID-19”

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.