Primarul din Sântãmãrie Orlea nu se lasã

Nicolle Ebner

Primarul comunei Sântămărie Orlea este decis să lupte „până în pânzele albe” pentru proiectul de câteva milioane de euro, depus pe măsura 3.2.2, proiect ce nu a mai intrat pe finanţare, deoarece, în opinia evaluatorilor de la Bucureşti, nu a întrunit punctajul necesar.

Punctaj modificat nejustificat

Primarul Victor Ioan Filip (foto) este de altă părere. „Ne-au tăiat şapte puncte pentru o creşă, fără nici o motivaţie. Consider că modificarea punctajului s-a făcut nejustificat şi pentru asta, am contestat rezultatul evaluării. Nu pot pierde un proiect de milioane de euro în detrimentul comunităţii”, a declarat primarul comunei Sântămărie Orlea. Proiectele depuse pe măsura 3.2.2, „renovarea şi dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”, din cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), primesc finanţare europeană în proporţie de 80 la sută, prin intermediul Fondului European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR), 20 la sută fiind asigurată de Guvernul României. Pentru comuna Sântămărie Orlea, proiectul însemna introducerea reţelelor de apă şi canalizare în două sate, respectiv Balomir şi Bucium, reabilitarea drumului comunal (DC) 63B, arteră de circulaţie care face legătura între localitatea aparţinătoare Subcetate şi drumul naţional (DN) 66, şi, de asemenea, se avea în vedere şi construirea unei creşe.

La sfârşitul lunii mai, în ziua când s-au făcut publice rezultatele evaluării proiectelor depuse pe măsura 3.2.2, în primăriile hunedorene a fost doliu. Dintr-un total de 34 de proiecte, au obţinut finanţare doar cele depuse de primăriile Lăpugiu de Jos, Vorţa, Gurasada, Topliţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.