Primarul din Sântămăria-Orlea face calcule pentru la anul

Magdalena Şerban

Edilii-şefi nou veniţi pe funcţie au primit moştenire lucrări lăsate în coadă de peşte sau unele care trebuie să fie continuate, respectiv finalizate.
Este şi cazul lui Dumitru Oprean (foto), primarul din Sântămăria Orlea. Acesta şi-a făcut agenda pentru anul în curs, dar şi pentru cel ce vine.

Două staţii de epurare
„La staţia de epurare de la Subcetate mai trebuie făcută împrejmuirea, dar şi câteva lucrări de amenajare şi dotare. Trebuie să facem un drum de acces, să curăţăm zona, mai trebuie tras curentul şi introdus iluminatul nocturn. Autorizaţia de funcţionare şi obţinerea avizului de la Apaprod sunt alte două lucruri de bază. De asemenea, staţia nu poate fi predată la Apaprod, până nu se schimbă treapta mecanică cu una biochimică. Încă o staţie de epurare mai avem la Sântămăria-Orlea, unde e aceeaşi poveste. Ambele sunt investiţii din bugetul local”, a spus primarul din Sântămăria Orlea, Dumitru Oprean.
Dacă lemnele pentru anotimpul rece au fost pregătite, cu zăpada va fi puţin mai greu. „Încă nu am făcut, dar urmează să facem un contract multianual cu o firmă specializată, în vederea executării unor serii de lucrări de deszăpezire, întreţinere şi reparaţii de drumuri, amenajări de şanţuri şi podeţe. A fost luată această hotărâre şi trecută prin şedinţă de CL, urmând să se respecte paşii legali şi să aibă loc licitaţia. Între timp, am mai făcut un drum de acces la păşune în satul Săcel, pe pârâul Bodiceasa şi am decolmatat pârâul, pentru că am promis acest lucru. Mai dotăm cu scaune şi mese căminele culturale (cel din Ciopeia şi cel din Bărăştii Haţegului) şi s-au făcut reparaţii la vechiul magazin sătesc din Sântămăria Orlea, fiind o clădire veche şi lăsată în paragină. Mai avem şi altele, dar le vom cuprinde pe rând”, a mai punctat edilul-şef din Sântămăria Orlea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.