www.mesagerulhunedorean.ro

Primarul din Dobra nu e de acord cu reorganizarea teritorialã

04-Dobra-Ovidiu-PadureanEfectele reorganizării administrative anunţate de guvern s-ar putea răsfrânge negativ asupra cetăţenilor, înainte de a fi reduse cheltuielile bugetare, arată primarul comunei Dobra, Ovidiu Pădurean (foto). Acesta susţine că înainte ca autorităţile centrale să treacă la desfiinţări de primării, ar trebui să pună la punct infrastructura rutieră şi să contribuie la creşterea nivelului de trai al populaţiei.

„Nu pot să-mi exprim un punct de vedere ferm cu privire la această problemă, fiind vorba doar de speculaţii. Dar, în cazul în care planurile guvernului de reorganizare a unităţilor administrativ teritoriale va consta şi în desfiinţarea anumitor primării, acest lucru îi va afecta pe locuitorii din satele retrase. Periodic, fiecare cetăţean al comunei are nevoie de o adeverinţă de la primărie, cum ar fi cea necesară pentru subvenţia de la APIA. Ceea ce înseamnă că pentru a-şi rezolva o problemă de acest gen, va trebui să facă un drum, care uneori poate ajunge şi la peste 30 de kilometri distanţă. Nu toţi oamenii îşi vor permite aceste plimbări, poate chiar din motive financiare, iar în acest fel administraţia nu va mai fi aproape de cetăţeni. Înainte ca executivul să treacă la desfiinţări de primării ar trebui să facă în aşa fel încât să crească nivelul de trai al oamenilor şi să pună la punct infrastructura rutieră. Un lucru e cert, desfiinţarea primăriilor nu va fi în interesul cetăţenilor”, a afirmat Ovidiu Pădurean, primarul comunei Dobra. (N. Bumbac)

2 comentarii la „Primarul din Dobra nu e de acord cu reorganizarea teritorialã

  • 25 august 2016 la 7:56
    Permalink

    Mai berbecule tu crezi ca te intreaba cineva pe tine,cum sa se faca infrastructura cind bani se cheltuie pe mii si mii de trepadusi de primari ,viceprimari si consilieri care taie frunza la ciini.

  • 25 august 2016 la 7:57
    Permalink

    Dobra va trece la Ilia ,sigurat

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.