Primarul din Dobra este de acord cu regionalizarea

Magdalena Şerban

Întâlnirea cu vicepremierul Liviu Dragnea, de la Timişoara, a adus puţină linişte în sânul primarilor hunedoreni. Proiectul regionalizării, deşi părea greu de impus, se pare că prinde contur, este părerea primarului din Dobra, Ovidiu Pădurean (foto).
„Ca şi când îi iei identitatea”
„Cred că, financiar, ar fi mult mai bine pentru noi dacă se va realiza regionalizarea. Atunci, nu va mai trebui să mergem până la Bucureşti pentru a ne face auziţi, ci vom merge la Timişoara, care va fi capitala regiunii Vest. E mult mai aproape, scutim bani, timp şi vorbim cu oameni tot din provincie, nemaifiiind nevoiţi să stăm pe la uşi, prin Capitală, până să ne primească vreun director. Pierdeam zile întregi, aşa. Judeţele Timiş şi Arad (viitoarele noastre colege de regiune, alături de Caraş-Severin) stau şi mai bine din punct de vedere economic, iar acest lucru ne-ar ajuta şi pe noi. Un alt aspect important este că, prin această regionalizare, nu se vor comasa comune. Este foarte bine că s-a pus problema în acest mod. Dacă s-ar fi trecut la comasarea comunelor nu era bine. Nu poţi obliga un om în vârstă să aparţină, brusc, de o altă comunitate. Era ca şi când îi iei identitatea. E ca şi când s-ar spune că Dobra trebuie să se alipească la comuna X, pentru că e mult mai mare. Atunci, sunt sigur că ar fi proteste în faţa primăriei. Dacă omul e din Dobra, aici s-a născut, nu e normal să-l forţezi să-şi nege rădăcinile. Cel mai bine, ca să obţinem fonduri, este să ne asociem comunele între noi”, a spus Ovidiu Pădurean, primarul comunei Dobra.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Un prost.
    Cica Carasul sta mai bine ca noi,voi ati fost vreodata prin Resita sau in judetul ala in general?FOAMETE!
    In primul rand noi suntem ardeleni nu banateni.Locul nostru este alaturi de Alba Sibiu sau de ce nu,Cluj!
    Nu stiu de ce isi exprima opinia tot felul de tampiti,primar Dobra...
    Sa nu uitam ca Hunedoara este cel mai urbanizat judet din Romania si poate cel mai bogat din punct de vedere al resurselor naturale.
    Nu va mai aplecati capetele ca sclavii in fata timisorenilor sau aradenilor,noi avem un potential si mai mare ca ei.
    Timisul si Aradul vor imparti carnea si noi vom primi oasele in actuala Regionalizare.

  • Stimate SIMERIAN,
    Daca citeai cu atentie continutul articolului,respectiv
    ”Judeţele Timiş şi Arad (viitoarele noastre colege de regiune, alături de Caraş-Severin) stau şi mai bine din punct de vedere economic, iar acest lucru ne-ar ajuta şi pe noi”,
    d-nul primar se referea la cele doua judete, ca fiind superioare din punct de vedere economic - Timiș și Arad-, jud. Caraș-Severin era menționat în paranteză, ca fiind cel de-al patrulea județ ”viitor coleg” de regiune,....dar greu cu interpretarea pentru unii...Iar pe viitor, permite-mi un sfat ... nu mai atribuii chear atat de usor etichete gen „un prost”
    Sa ai o zi bună!

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

23 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

23 de ore ago