Comunitate

Primarul din Boşorod trage concluzii înainte de a intra în iarnă

Magdalena Şerban

În comuna Boşorod, nu doar administraţia locală se bate pentru accesarea de fonduri europene, ci şi unii dintre locuitorii de aici. Acest lucru este un motiv de bucurie penru edilul şef al comunei, Ioan Grecu (foto).

Proiecte pentru comunitate
“Un număr de 20 de proiecte au fost accesate de către localnici, în vederea acordării
de sprijin pentru fermele de subzistenţă. E un lucru bun, deoarece zona în care trăim este una defavorizată, iar oamenii au mari probleme de ordin financiar. Unii mai primesc subvenţii de la APIA şi asta îi ajută mult de tot. Aici, majoritatea se ocupă cu agricultura. Există şi două asociaţii a crescătorilor de animale la nivel de comună”, a spus Ioan Grecu, primarul boşorodenilor. Potrivit acestuia, un proiect demarat şi depus pe fonduri europene de către administraţia locală (în valoare de un milion de euro) a fost declarat eligibil şi îşi aşteaptă verdictul de finanţare. “Este foarte util, pentru că vizează reabilitarea şi modernizarea drumurilor din comună. În 2010 au fost multe probleme, natura dezlănţuindu-se atunci, ceea ce a produs mari pagube”, a adăugat edilul şef.

Achitarea impozitelor, pe ultima sută de metri
Pe de altă parte, primarul Grecu susţine că taxele şi impozitele sunt plătite în proporţie de 70 la sută de către locuitorii comunei. „În 2011, am avut grad de încasare de peste 90 la sută, în ceea ce priveşte taxele şi impozitele locale. Populaţia comunei înseamnă în jur de 2.000 de locuitori, dar sunt şi oameni care au plecat de aici, însă au rămas cu case şi terenuri în zonă. Atunci când vedem dezinteres sau uitare, le trimitem datornicilor înştiinţări. Deocamdată, nu avem probleme majore şi sperăm ca restul de 30 la sută să-şi achite la timp, impozitele”, a declarat Ioan Grecu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura