Categories: Comunitate

Primarul din Beriu speră la alocări bugetare cel puţin la nivelul celor de anul trecut

Magdalea Şerban

La Beriu, cetăţenii sunt aşteptaţi să-şi achite impozitele pe 2021 pentru a be­ne­ficia de o reducere de 10 la sută. Totodată, circa 94 de procente au fost colectate din taxele aferente anului trecut.
„Plata se poate face în numerar, la sediul primăriei, cu card bancar (avem P.O.S) sau prin virament bancar. Există unele cazuri pe care sperăm să le rezolvăm cât mai curând şi apelând la buna înţelegere. Le-am trimis somaţii şi înştiinţări restanţierilor, iar acolo unde nu s-a putut cu vorba bună, s-a trecut la poprire pe conturi şi chiar la chemarea în instanţă, unde pentru neachitarea amenzilor auto s-au dat senţinţe de muncă în folosul comunităţii. Sumele cu pricina apar ca şi creanţe, dar e nedrept pentru administraţiile locale deoarece ne trag în jos la aplicarea formulei de calcul bugetar, din cauza coeficientului redus de colectare primind alocări mai mici. Recuperarea amenzilor auto ar trebui trecută în sarcina celor din domeniu, în mod cert”, a arătat Emil Bîc (foto), primarul comunei Beriu.
De la anul ce a debutat nu demult speră să aducă măcar aceleaşi valori ale alocărilor, dacă nu mai bine de atât. ,,Câţi bani avem, atâţia folosim, dar nu strică niciodată să fie în plus, pentru a face investiţii mai multe. Deo­camdată, nu ne plângem de restanţe la plata indemnizaţilor persoanelor cu handi­cap şi ale însoţitorilor lor, totul fiind la zi. Când am ajuns în impas şi nu am primit su­mele integrale, am făcut rectificare şi am pus fonduri de la visteria proprie. Sunt sufle­te care se confruntă cu suficiente probleme şi greutăţi, deci nu merită să fie şi mai afun­date în neajunsuri şi griji. Nu te poţi juca cu viaţa nimănui. În rest, nu suntem datori-vân­duţi, dar nici bogaţi la extrem. Ca şi proiecte investiţionale, vrem să continuăm cu mo­dernizarea de drumuri şi să implementăm blocul ANL (16 locuinţe cu câte două camere fiecare), la care avem şi cofinanţare de asi­gurat. Lucrările au fost licitate şi se află în faza de obţinere a autorizaţiei de construire. Din păcate, nu mai avem teren pentru a con­tinua să ajutăm tinerii până în 35 de ani cu locuri de casă, parcelele pe care le deţinem punându-le deja la dispoziţie. Prevederile contractuale au fost erespectate, iar în august vom face o evaluare”, a mai afirmat primarul comunei Beriu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago