Categories: Comunitate

Primarul din Beriu speră într-o rectificare bugetară

Magdalena Şerban

Rectificarea bugetară promisă de guvernanţi pentru luna iulie e aşteptată ca pâinea caldă în judeţ. Şi administraţia din Beriu a avut de suferit pe urma formulei de calcul aplicată în acest an, aşa că suma de 800.000 de lei pe care a pierdut-o speră să o primească la rectificare. Nu de alta, dar fără bani, nu se pot face investiţiile.
„Nu putem spune că nu vom supravieţui, dar cert este că nu putem face mare lucru, din cauză că nu avem banii necesari pentru derularea unor lucrări de infrastructură. Formula de calcul din 2015 a dat în cap multor primării. E şi cazul nostru. Avem de asigurat o cotă de finanţare de 25 la sută la proiectul ce prevede introducerea canalizării, câştigat prin Administraţia Fondului de Mediu şi a cărui execuţie e deja începută. E vorba de introducerea reţelei în cinci sate: Beriu, Căstău, Orăştioara de Jos, Sibişel şi Sereca. Vom deschide o linie de credit, ca să avem de unde pune banii. La întâlnirea cu secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Publice, Attila Gyorgy, ce a avut loc la Geoagiu-Băi, ni s-a promis că ni se vor da bani la nivelul bugetului avut în 2014, deşi eu, unul, nu prea cred. Cum s-a calculat până acum era bine, nu trebuia schimbat nimic. Din acest an, criteriile s-au făcut praf”, a declarat Emil Bîc (foto), primarul comunei Beriu.
El mai spune că norocul cel mare vine din veniturile proprii şi impozitele locale. În ciuda faptului că Beriu deţine 800 de hectare de teren intravilan, primăria a atins 97 de procente grad de încasare a taxelor,  iar proiectele europene accesate sunt numeroase, comuna a fost sancţionată de către guvernanţi, susţine primarul.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

12 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

12 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

12 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

12 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

13 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

13 ore ago