Categories: ActualitateFlash

Primarul Devei nu renunţă la fântâna muzicală

Nicolle Ebner

Ieri, aleşii locali din Deva s-au întâlnit în regim de urgenţă, pentru a aproba o serie de proiecte cu finanţare nerambursabilă şi care vizează dezvoltarea urbană a municipiului. După doi ani de la prima „pomenire”, fântâna muzicală din faţa Casei de Cultură din Deva revine în actualitate, suma necesară punerii în aplicare a proiectului fiind de peste un milion de euro. „Este un proiect finanţat din fonduri europene. Modelul este cel al fântânii muzicale din centrul Craiovei, dar la o scară mai mică. Devenii nu vor suporta financiar investiţia, pentru că sunt bani nerambursabili. Vom schimba în totalitate centrul municipiului”, a declarat primarul Devei, Mircia Muntean.

În şedinţa de ieri, Consiliul Local Deva a aprobat Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a municipiului Deva, elaborat în vederea accesării de fonduri nerambursabile pe diferite axe de finanţare. Proiectele au fost selectate în funcţie de importanţa şi relevanţa pentru strategia de dezvoltare a municipiului, precum şi de posibilităţile concrete de finanţare pe Axa prioritară 1 POR (programul operaţional regional 2007-2013). Cele cinci proiecte principale selectate din cadrul PIDU-Deva au o valoare totală de 14 milioane de euro, bani ce sunt destinaţi continuării lucrărilor de reabilitare a Dealului Cetăţii (6,5 milioane euro); reabilitarea Parcului „Cetate” (un milion euro); amenajarea Pieţei Victoria (2,2 milioane euro); montarea unui sistem integrat pentru managementul traficului (3,2 milioane euro); sistem de supraveghere video în zona acţiune urbană (0,7 milioane euro). Dacă sistemul de supraveghere video are scopul de a-i responsabiliza pe poliţişti, jandarmi şi agenţi comunitari să gestioneze mai bine fenomenul infracţional, amenajarea Pieţei Victoria presupune o nouă configurare, inserarea unei fântâni arteziene ca atracţie principală, crearea de noi spaţii verzi.
Graba aleşilor locali de a aproba PIDU-Deva este justificată, pentru că termenul de depunere a acestuia, în vederea obţinerii de finanţări nerambursabile este 30 martie.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Bine ar fi, stimabililor, sa schimbati in totalitate fata acestui oras prafuit, murdar, cu trotuare in care-ti rupi gleznele sau incaltarile !!!... Aici trebuie schimbata fata orasului IN PRIMUL RAND ! Poate dupa aceea sa ne vina sa cantam , cu sau fara fantana...

  • tara arde si baba se piaptana
    fantana arteziana cu muzica ne trebuia in orasul asta murdar si extrem de prafuit dar trebuiau unii sa faca niste bani, primaru sa ia niste spaga etc
    cu banii ce s-au cheltuit pe fantana lu peste se puteau face niste lucruri utile cum ar fi igienizarea orasului

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago