Categories: Comunitate

Primarul comunei Bucureşci: momentan, doar ne gândim la gazul metan

Magdalena Şerban

Primarul comunei Bucureşci, Mircea Ghilean (foto), susţine că are în plan introducerea reţelei de gaz metan în localitatea pe care o conduce, dar numai după ce administraţiile locale din Brad sau Crişcior vor face acest pas. Momentan, cei circa 40 de kilometri cât înseamnă distanţa până la Şoimuş, de unde s-ar putea face extinderea reţelei, nu justifică investiţia.
„Ne-am gândit să introducem şi o astfel de facilitate pe care gazul metan o oferă unei comunităţi, dar distanţa e prea mare, în momentul de faţă. Ar trebui să aducem reţeaua de la Şoimuş, dar implică nişte costuri foarte mari. Dacă se va ajunge cu magistrala în Brad sau în Crişcior, de exemplu, am luat în calcul să ne alipim şi noi. La nivel de comună sunt destui localnici interesaţi. În primul rând, trebuie să facem un studiu de fezabilitate, dar acesta nu era oportun din start, la câţi kilometri ne despart de Şoimuş. Gazul metan nu numai că este o utilitate modernă, dar în timp, mă gândesc la cât lemn de foc va mai rămâne, dacă se tot taie pădurile. Probabil că vin vremuri când lemnul va fi la mare căutare şi cu siguranţă mai scump decât este acum. Pe lângă o reţea de canalizare şi una de alimentare cu apă, respectiv drumuri asfaltate, e bun şi gazul să-l ai tras la poartă”, a afirmat Mircea Ghilean, primarul din Bucureşci. Pe de altă parte, acesta mai crede că odată ce dispui de toate facilităţile enumerate, şi preţurile la terenuri vor creşte şi, de ce nu, poate şi investitorii vor trage cu ochiul la posibilităţile de afaceri pe care le oferă comuna.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

8 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

8 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

8 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

8 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

8 ore ago