Primarii din Ţara Haţegului, faţă în faţă cu Grupul de lucru Via Transilvanica

Adriana Năstase

Ieri, la sediul Primăriei oraşului Haţeg, a avut loc întâlnirea membrilor Grupului de lucru Via Transilvanica Hunedoara cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale din zonă, care vor fi tranzitate de traseul turistic care străbate Transilvania şi toate bogăţiile cultu­rale ale acesteia.
La întâlnirea convocată de coordonatorul gru­pului de lucru, Costel Avram, administra­torul pu­blic al judeţului, au participat repre­zen­tanţii ad­mi­nis­traţiilor locale din Sălaşu de Sus, Râu de Mori, Sarmizegetusa, Sântămăria Orlea şi Boşo­rod, urmând ca ulterior proiectul să fie prezen­tat şi reprezentanţilor Primăriei co­munei Pui.

Obiective turistice şi locuri de cazare
În cadrul întâlnirii, au fost prezentate princi­palele coordonate ale proiectului, traseele propuse pentru fiecare localitate în parte pre­cum şi obligaţiile ce revin administraţiilor lo­cale care vor susţine acest proiect. De aseme­nea, au fost evaluate principalele posibile obstacole în stabilirea traseului final şi au fost identificate soluţiile pentru ca traseul să ofere turiştilor cea mai frumoasă experienţă.
„Împreună cu primarii trebuie să ne asigu­răm că traseul pe care îl vom agrea parcurge zone ofertante atât din punctul de vedere al obiectivelor din zonă, cât şi ţinând cont de faptul că la fiecare aproximativ 20 de kilometri trebuie să existe locuri de cazare. Eu cred că acest proiect este unul de succes, în vară vom vedea roadele muncii întregii echipe şi astfel, judeţul Hunedoara va fi pus pe harta acestui traseu caee uneşte comunităţile şi contribuie la dezvoltarea lor”, a declarat Costel Avram.
Împreună cu reprezentanţii UAT-urilor prezente, Grupul de lucru va identifica în teren traseul urmând ca, ulterior, Consiliul Judeţean şi consiliile locale să adopte hotărâri prin care se asociază cu Tăşuleasa Social în vederea realizării acestui proiect.
În zilele următoare, Grupul de lucru se va întâlni cu reprezentanţii administraţiilor locale din zona Orăştie: Romos, Orăştioara de Sus şi Beriu.

Ce este Via Transilvanica
Via Transilvanica este un traseu turistic, care porneşte de la Mănăstire Putna, unde se odihneşte Ştefan cel Mare, străbate Transil­vania şi toate bogăţiile culturale ale acesteia şi ajunge la Drobeta Turnu-Severin, locul prin care a intrat pentru prima dată în ţară Regele Carol I. În 2020 reprezentanţii asociaţiei Tăşulea­sa Social au reuşit să finalizeze 800 km în judeţele: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Sibiu şi Mehedinţi. În 2021, Via Transilvanica va ajunge şi în judeţul Hunedoara.
Bornele kilometrice care sunt amplasate pe traseul Via Transilvanica sunt realizate din andezit, păstrează specificul locului şi sunt achiziţionate exclusiv din donaţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare