Primăria Petroşani salvează echipa de fotbal Jiul

Maximilian Gânju

Municipalitatea Petroşani dă asigurări că echipa fanion a Văii Jiului va începe returul campionatului, însă planurile de relansare a fotbalului sunt mult mai mari. Totul depinde de legislativul local şi de sponsorii care vor să se implice în salvarea echipei Jiul Petroşani.
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a anunţat că municipalitatea a găsit o soluţie la problemele unuia dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din ţară, iar Jiul Petroşani, cu o istorie de 95 de ani, va fi salvat.  Practic, municipalitatea a transferat toţi jucătorii clubului patronat de Alin Simota în propriul club, respectiv Club Sportiv Municipal Petroşani, şi va asigura din bugetul local banii necesari pentru organizarea meciurilor de campionat, plata arbitrilor, transportul echipei în deplasări.
„În perioada următoare, vom transfera jucătorii de la Jiul, echipa mare şi juniori 1 la CSM, pentru a putea să se înscrie în campionat şi să plecăm mai departe cu echipa Jiul”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi. Primăria Petroşani nu va plăti însă salariile jucătorilor şi nici primele acestora, pentru că legea nu permite, însă edilii caută o soluţie pentru a fi cumva recompensaţi şi jucătorii. Una dintre ele ar fi sponsorii, însă se va putea vorbi de lefuri pentru fotbaliştii aflaţi acum în Liga a IV-a, abia peste o perioadă de timp. Cert este că municipalitatea şi-a propus ca un prim obiectiv promovarea echipei în Liga a III-a, dar mai important, salvarea clubului. Efortul lunar al municipalităţii pentru menţinerea echipei de fotbal pe linia de plutire se ridică la circa 4.500 de lei, însă tot din bugetul local vor fi făcute mai multe reparaţii la Baza Sportivă Jiul Petroşani, bază ce aparţine administraţiei locale şi care este în paragină.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago