Categories: ActualitateFlash

Primăria Hunedoara face un împrumut de 11 milioane de lei

Cristina Ghenea

Gradul de îndatorare a municipiului Hunedoara va creşte cu 7,4 procente, după ce primăria va face un împrumut bancar de 11 milioane de lei. Creditul va fi rambursat în maximum doi ani de zile şi este necesar pentru implementarea a trei proiecte importante pentru cetăţenii hunedoreni.
Este vorba de trei mari proiecte
Împrumutul a fost discutat de către membrii Consiliului Local (CL), în şedinţa de ieri. Cum era de aşteptat, ideea a ridicat semne de întrebare unora dintre consilierii prezenţi. „În ce condiţii se împrumută aceşti bani şi pe ce perioadă?”, a vrut să ştie Ladislau Farcaş, reprezentant al PDL în CL Hunedoara. „Este vorba despre reabilitarea şi modernizarea reţelei stradale, de reabilitarea şi extinderea Parcului Tineretului şi de montarea sistemului de supraveghere video pentru siguranţa cetăţenilor. Fiecare dintre aceste trei proiecte primeşte finanţare nerambursabilă, iar contribuţia proprie este de 10.130.286.94 lei. Întrucât prefinanţarea şi sursele proprii de finanţare nu asigură derularea optimă a contractelor, este necesară contractarea unui împrumut  bancar cu garanţie proprie, în suma de 11.000.000,00 lei, pentru o perioadă de maximum 24 luni, în vederea implementării celor trei proiecte cu finanţare nerambursabilă”, a explicat Ovidiu Hada, primarul municipiului Hunedoara.
Îndatorarea municipiului va depăşi 21 la sută
De asemenea, consilierii au fost înştiinţaţi de faptul că, în prezent, gradul de îndatorare a municipiului Hunedoara este de 14,3 la sută, iar după împrumutarea sumei de 11 milioane, acesta va creşte la 21,7 la sută. Potrivit legii, maximul gradului de îndatorare pe care îl poate avea autorităţile locale este de 30 la sută, la depăşirea acestuia, declarându-se falimentul.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • In iunie 2008 , Hada a preluat Primaria Hunedoara cu un grad de indatorare de 3,4 % ( bani imprumutati pentru finalizarea Pietei Dunarea si pentru Cladirea noua a Primariei ). Azi , dupa trei ani in care nu s-a facut nimic decat s-au furat bani , constatam ca are un grad de indatorare de 14,3% . Daca se va realiza si acest imprumut primaria se va indrepta sigur spre faliment ; sa ne gandim doar la faptul ca doar pentru acest imprumut ( si fara sa tinem cont de dobanzi ), lunar ar trebui sa restituie aprox. 500.000 lei ( 5 miliarde de lei vechi ). Impreuna cu celelalte imprumuturi si cu dobanzile aferente se va ajunge probabil la rate de aproape 10 miliarde lei vechi pe luna .... Asta fara a tine cont de platile lunare obligatorii ( salubrizare , iluminat public , utilitati , scoli , salarii , etc . ) . E clar , in scurt timp , Hada , acest DOCTOR IN STIINTA , va duce primaria in faliment .....

  • cand va fi declarata faliment primaria din Hunedoara ,va primi de la guvern o gratiere si va scapa de datorii ,asta este legea in stat a falimentului,problema care va ramane grava ,este ca bani sau investit ,si nu sa facut nimic ,banii au intrat in conturile functionarilor publici si nu vor fi restituiti inapoi in varianta faliment ,asa vor avea masini si case cu etaj,pensiuni pri zona ,o mafie adevarata este instaurata in sistemul public de la stat din Hunedoara .

  • si primarul si consiliul sunt idioti si ne cred si pe noi prosti.Ia apucat acum graba sa mai rezolve din ce nu au facut ca se apropie alegerile.

  • HADA NICIODATA NU VA MAI FI PRIMARUL HUNEDOAREI. INTRADEVAR BANII PE CARE IA IMPRUMUTAT SI-A FACUT TACSO PASTORUL CREDINCIOS BISERICA, FRATII LUI SI-AU FACUT CASE SI PUIU RADU LA FEL. PNL-ul CU HADA NICIODATA IN HUNEDOARA.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

18 ore ago