Primăria Hunedoara depune proiectul pentru restaurarea Castelului

Alice Brandisz

Azi, administraţia locală a municipiului Hunedoara va depune la Agenţia pentru Dezvoltare Regională  (ADR) proiectul «Restaurare şi Valorificare Durabilă a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor» în vederea obţinerii fondurilor necesare lucrărilor de reabilitare a obiectivului istoric.  

Potrivit primarului Dan Bobouţanu, fondurile europene nerambursabile sunt singura şansă a autorităţilor locale pentru a putea realiza investiţiile necesare, deoarece bugetul local a fost lăsat pe minus la acest capitol de către fosta administraţie a oraşului. Proiectul de restaurare a Castelului are ca obiective punerea în valoare a clădirii de patrimoniu prin restaurarea acestuia la standarde europene şi creşterea numărului de vizitatori. Prin acestea se urmăreşte creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale comunităţii locale şi regionale. Suma maximă care ar putea fi alocată pentru acest proiect este de cinci milioane de euro.
Primăria Hunedoarei a pregătit pentru întâlnirea cu reprezentanţii ADR un portofoliu cu peste 10 fişe de proiecte care pot fi realizate cu finanţare europeană. Printre posibilele investiţii din oraş se numără modernizarea transportului în municipiu, prin investiţii în transportul public ecologic, construcţii şi lucrări de reabilitare sau echipare a creşelor, grădiniţelor şi  şcolilor hunedorene, eficientizarea energetică a clădirilor rezidenţiale din oraş, reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, construirea unei zone de agrement pe un teren degradat şi realizarea unui iluminat eficient şi inteligent în municipiu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

3 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

3 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

3 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

3 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

3 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

3 ore ago