Primăria Deva susţine învăţământul dual

Ieri, la Primăria municipiului Deva a avut loc o nouă întâlnire pe tema învăţământului dual.
Primarul Florin Oancea şi cei doi colegi vice­primari, Ferdinand Zoltan Pogocsan şi Gabriel Ilieş, s-au întâlnit cu directorul ad­junct al Liceului Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva, Dan Mo­tân­tău Sârbu, cu Dana Luiza Cioară, inspec­tor şcolar IPT (învăţământ profesional şi teh­nic) şi cu Teodora Ţarog, reprezentant al Gru­pului Dedienne Multiplasturgy pe România.
Primul punct pe agenda întâlnirii a fost semnarea unui acord de parteneriat între Pri­măria Municipiului Deva, Liceul Tehno­logic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” şi SC CTS România SA Deva (entitate care face parte din Grupul Dedienne) pentru pre­gătirea profesională a 12 elevi, care vor fi calificaţi în profesia de mecanic echi­pa­mente hidraulice şi pneumatice. Este încă un proiect de parteneriat semnat de Pri­măria Deva pentru susţinerea şi dezvol­tarea învăţământului dual.
Al doilea subiect discutat a fost despre implicarea Primăriei Municipiului Deva, în calitate de partener, în proiectul ,,Şcoală şi carieră – Fii meseriaş”, împreună cu Insti­tuţia Prefectului Judeţul Hunedoara, In­spec­toratul Şcolar Judeţean Hunedoara, Li­ceul Tehnologic Energetic ,,Dragomir Hur­mu­zescu” Deva şi SC CTS România SA Deva.
Obiectivul este dezvoltarea unui centru de formare în municipiul Deva, în care să se realizeze corelarea ofertei educaţionale cu cerinţele pieţei muncii, pentru a veni în întâmpinarea tinerilor ce doresc o carieră profesională atractivă, la ei acasă.
CTS România Deva va contribui în acest proiect şi cu un echipament de prelucrări mecanice pentru dotarea atelierului de specialitate al Liceului Tehnologic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu”, pentru derularea stagiilor de practică ale elevilor.
Grupul francez Dedienne operează în domeniul auto, sport, bunuri de larg con­sum şi este unul dintre primii specialiştii europeni în proiectarea şi fabricarea pieselor tehnice de înaltă performanţă din materiale plastice şi compozite, care înlocuiesc piesele din metal.
„Administraţia publică locală va sprijini orice agent economic şi investitor care do­reşte să se implice în pregătirea şi cal­ificarea elevilor de la şcolile cu profil tehnic din municipiul nostru, în meserii în care piaţa muncii este deficitară”, a declarat la finalul întâlnirii Florin Oancea, primarul municipiului Deva. (M. Crivăţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare