Primãria Deva reabiliteazã termic trei blocuri

  Sorina Popa

Ieri, primarul Devei, Petru Mărginean, a semnat contractul de finanţare din cadrul Programului Naţional privind Creşterea Performanţei Energetice la blocurile de locuinţe. Este vorba de o sumă de 386.793 de lei, oferită de stat, iar banii trebuie folosiţi până la sfârşitul acestui an.

Din bugetul local, 232.076 lei  
„Cu aceşti bani, vom reabilita termic trei blocuri din municipiu. Din bugetul local, suportăm suma de 232.076 de lei, la aceste lucrări. Am semnat contractul de finanţare şi am emis ordinul de începere a lucrărilor pentru Blocul nr. 4 de pe strada Griviţei, imobilul fiind cuprins în programul multianual de creştere a performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, şi pentru care a fost încheiat contractul de lucrări. În continuare, vom demara procedurile de achiziţie pentru lucrările de reabilitare termică şi la blocurile aflate pe lista de aşteptare în cadrul acestui program (blocurile 12,13,14 de pe strada Împăratul Traian)”, a declarat edilul şef al Devei.

Doar 23 de cereri, din 437 de asociaţii
Până în prezent, Primăria Deva a primit doar 23 de solicitări de la asociaţiile de proprietari, dintr-un total de 437 de asociaţii, pentru reabilitarea termică a imobilelor. La blocul de pe strada Griviţei, lucrările vor demara de astăzi. Costul aproximativ pe care trebuie să-l suporte proprietarii unui apartament se ridică la 2.000 de lei. De la bugetul de stat se finanţează cu 50 la sută din lucrare, autorităţile locale vin cu 30 la sută, iar asociaţiile contribuie cu 20 la sută. Proiectul are drept scop creşterea eficienţei energetice a imobilelor, iar potrivit specialiştilor, factura la căldură scade cu 30 la sută în urma efectuării acestor lucrări.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

6 ore ago