Primăria Deva nu măreşte taxele şi impozitele pentru anul viitor

Miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Deva a anunţat că taxele şi impozitele nu vor creşte în anul care urmează. Acestea vor fi supuse dezbaterii în şedinţă de consiliu local, în luna decembrie. 03 Impozite si taxe Coada Oameni (7)
Rezultatele analizei făcute de către compartimentele de specialitate ale primăriei nu indică necesitatea unei majorări.  „În nici un caz nu vor creşte taxele şi impozitele în anul 2015. Am făcut o analiză şi o vom prezenta consilierilor locali şi sper că vor fi de acord cu acest lucru. Numai viitorul Guvern le-ar putea majora, dar primăria, sub nici o formă“, a susţinut Petru Mărginean.
Astfel, pentru anul care urmează, impozitele şi taxele propuse rămân aceleaşi ca în anul precedent. Pentru persoanele juridice, impozitul pe clădiri va fi de 1,5 la sută din valoarea imobilului, 10 la sută dacă nu a fost reevaluat în ultimii trei ani şi 30 la sută pentru cele care nu s-au reevaluat în ultimii cinci ani. La clădirile cu destinaţie turistică, persoanele juridice vor plăti cinci la sută din valoarea spaţiului. Taxa hotelieră se stabileşte la 1 la sută din valoarea totală a tarifului de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului.
Pentru persoanele fizice, impozitul pe locuinţă va fi calculat în funcţie de suprafaţa imobilului, materialul folosit la construcţie, zona în care se află şi utilităţile de care dispune. În privinţa impozitului pe terenuri şi autoturisme, preţurile sunt la fel pentru persoanele fizice şi pentru cele juridice. La terenuri, preţurile depind de zona unde se află şi de categoria de folosinţă, iar la autoturisme, se calculează în funcţie de capacitatea cilindrică.
Bonificaţia, pe care o primesc atât persoanele fizice cât şi cele juridice, dacă achită suma în primele trei luni ale anului viitor, este de cinci la sută pentru clădiri, terenuri şi mijloace de transport. (O. Mihnea)

One thought on “Primăria Deva nu măreşte taxele şi impozitele pentru anul viitor

  • 14 noiembrie 2014 la 13:30
    Permalink

    Felicitari dlui primar si echipei PNL!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.