Categories: Comunitate

Primăria comunei Turdaş, la un pas de a se muta în cort!

Magdalena Şerban

Dacă la Turdaş, şirul problemelor este unul bogat, a sosit ceasul în care cea mai mare dintre doleanţele administraţiei locale să fie pusă, din nou, pe tapet. Soluţionarea ei stă în puterea financiară a primăriei, dar cum aceasta e foarte slăbită, şi răspunsul vine greu.

Trebuie să elibereze imobilul
Chiriaşi în imobilul în care funcţionează actualmente primăria,  edilii se frământă de mai multă vreme, pentru că situaţia în care se află se dovedeşte a fi greu de rezolvat. Bani nu sunt, chiria e scumpă, iar construcţia unui nou sediu pentru primărie costă şi ea. „În 2010, Comisia de Retrocedare a Guvernului a hotărât să i se cedeze clădirea în care funcţionează primăria, Bisericii Reformate. Nu ne-a rămas decât să plătim, lunar, câte 500 de euro, neavând unde să ne mutăm. Valoarea chiriei ne cam afectează bugetul, şi aşa el fiind destul de subţire. Nu ne scot banii din casă, cât să stăm de acum încolo tot în chirii, dar nici construcţia noului imobil în care să mutăm primăria nu este gata. Problema este una deosebit de spinoasă, pentru că luna viitoare, trebuie să eliberăm clădirea în care ne aflăm. Până atunci, avem termenul, şi aşa, prelungit, în urma tratativelor. Nu ştim ce vom face dacă nu obţinem clemenţă, o să ajungem să stăm în cort şi să ne desfăşurăm activitatea în condiţii precare. Nu am mai lucrat la noua primărie de trei  luni, pentru că nu am mai avut bani. Sperăm ca în urma memoriilor făcute către Guvernul României, să primim ajutor, însă chiar şi cu acesta, e imposibil să ne încadrăm în termen”, declara, necăjit, Aurel Lup (foto), primarul din Turdaş.
Echipa de arheologi, coordonată de Sabin Adrian Luca, directorul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, în tandem cu lucrările pentru autostradă, a scormonit pământul pentru a da de o bucată de istorie. Este cunoscut faptul că pământul de aici ascunde adevărate urme de civilizaţie, la Turdaş, aflându-se cel mai valoros sit neolitic din ţară. Cum era de aşteptat, săpăturile au scos la iveală locuinţe adâncite, bordeie, cioburi de ceramică şi amulete. „Vrem să punem bazele unui muzeu arheologic, la şosea, în care să fie expuse toate obiectele ce s-au găsit, pentru a putea fi admirate de toţi cei interesaţi. Am avut deja discuţii pe această temă, cu cei în măsură să ne ajute”, a subliniat primarul comunei Turdaş.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Ca la grădiniță! Amintiri din copilărie: Liberalii și afișele lor prețioase

Campania electorală și-a deschis deja porțile spre scenă, iar primii artiști își fac apariția cu…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele că un fost edil, care râv­nește iar la postul de conducător al…

11 ore ago

Bulina albă

Ovidiu Furdui, primarul comunei Crișcior Pentru că a câștigat titlul de vicecampion european, cu echipa…

11 ore ago

Bulina neagră

Constantin H., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce și-a…

11 ore ago

Drogat, cu permis de conducere fals, a crezut că scapă de polițiști

Un bărbat din municipiul Hunedoara a fost condamnat la mai bine de patru ani de…

11 ore ago

Ucrainienii care pot lupta în război fug în România

Poliția Română de Frontieră afirmă că, în acest an, s-a înregistrat o creș­tere a numărului…

11 ore ago