Categories: Comunitate

Primăria comunei Turdaş, la un pas de a se muta în cort!

Magdalena Şerban

Dacă la Turdaş, şirul problemelor este unul bogat, a sosit ceasul în care cea mai mare dintre doleanţele administraţiei locale să fie pusă, din nou, pe tapet. Soluţionarea ei stă în puterea financiară a primăriei, dar cum aceasta e foarte slăbită, şi răspunsul vine greu.

Trebuie să elibereze imobilul
Chiriaşi în imobilul în care funcţionează actualmente primăria,  edilii se frământă de mai multă vreme, pentru că situaţia în care se află se dovedeşte a fi greu de rezolvat. Bani nu sunt, chiria e scumpă, iar construcţia unui nou sediu pentru primărie costă şi ea. „În 2010, Comisia de Retrocedare a Guvernului a hotărât să i se cedeze clădirea în care funcţionează primăria, Bisericii Reformate. Nu ne-a rămas decât să plătim, lunar, câte 500 de euro, neavând unde să ne mutăm. Valoarea chiriei ne cam afectează bugetul, şi aşa el fiind destul de subţire. Nu ne scot banii din casă, cât să stăm de acum încolo tot în chirii, dar nici construcţia noului imobil în care să mutăm primăria nu este gata. Problema este una deosebit de spinoasă, pentru că luna viitoare, trebuie să eliberăm clădirea în care ne aflăm. Până atunci, avem termenul, şi aşa, prelungit, în urma tratativelor. Nu ştim ce vom face dacă nu obţinem clemenţă, o să ajungem să stăm în cort şi să ne desfăşurăm activitatea în condiţii precare. Nu am mai lucrat la noua primărie de trei  luni, pentru că nu am mai avut bani. Sperăm ca în urma memoriilor făcute către Guvernul României, să primim ajutor, însă chiar şi cu acesta, e imposibil să ne încadrăm în termen”, declara, necăjit, Aurel Lup (foto), primarul din Turdaş.
Echipa de arheologi, coordonată de Sabin Adrian Luca, directorul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, în tandem cu lucrările pentru autostradă, a scormonit pământul pentru a da de o bucată de istorie. Este cunoscut faptul că pământul de aici ascunde adevărate urme de civilizaţie, la Turdaş, aflându-se cel mai valoros sit neolitic din ţară. Cum era de aşteptat, săpăturile au scos la iveală locuinţe adâncite, bordeie, cioburi de ceramică şi amulete. „Vrem să punem bazele unui muzeu arheologic, la şosea, în care să fie expuse toate obiectele ce s-au găsit, pentru a putea fi admirate de toţi cei interesaţi. Am avut deja discuţii pe această temă, cu cei în măsură să ne ajute”, a subliniat primarul comunei Turdaş.

AddThis Website Tools
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURIBÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un șef de instituție s-a trezit ieri că trebuie să elibereze…

13 ore ago
Bulina albăBulina albă

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru organizarea la Castelul Corvinilor a unui eveniment de excepție,…

13 ore ago
Bulina neragrăBulina neragră

Bulina neragră

A.N., din municipiul Deva Pentru că a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de efectuare…

13 ore ago

Călin Marian (PNL) despre votul hunedorenilor: „Ne-ați făcut de rușine!”

„Încă o dată ne-ați făcut de rușine!” – așa sună mesajul arogant și profund ires­pon­sabil,…

13 ore ago

Și-a bătut amicul pe motiv că l-a furat la bani

Un sătean din comuna Rapoltu Mare riscă să ajungă în închisoare după ce și-a stâlcit…

13 ore ago

Prădător sexual, ținut în penitenciar pentru că n-a plătit daunele morale

Condamnatul se află în Peniten­cia­rul Deva, unde execută o pedeapsă de trei ani și opt…

13 ore ago