Primăria Călan sperie populația că UPU din oraș se închide! Costel Avram: O manipulare ieftină. Nu desființăm nimic!

Sorina Popa

O postare, atenție, a celor de la Primăria Călan a băgat spaima în cetățeni. Re­pre­zentanții administrației publice din Călan atacă fără jenă conducerea Spitalului Județean Deva și pe cea a Consiliului Județean. Evident, faptul că primarul din Călan e liberal, iar conducerea CJ e de la PSD nu are nici o legătură. Cât de jos se merge însă cu lupta politică, ca să bagi frica în cetățeni că nu mai pot beneficia de serviciile medicale pentru care plătesc atâția bani?

Doar pe timpul zilei
Așadar, Primăria Călan anunță că UPU din oraș se închide! Nimic mai fals.
Se știe că Spitalul Județean de Urgență Deva are două secții de Urgență în teritoriu, la Călan și Ilia.
„Conducerea Consiliului Județean Hune­doa­ra și managementul Spitalului Județean de Urgență Deva încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru ca acordarea asis­tenței medicale la Călan în regim continuu să nu aibă de suferit, iar pacienții din a­ceastă zonă să nu fie privați de serviciile de sănătate de care au atâta nevoie. Facem apel la populație și la administrația locală din Călan să înțeleagă situația legată de impo­si­bilitatea asigurării de către SJU Deva a resursei umane pe timp de noapte. De asemenea, rugăm administrația locală din Călan să nu transforme această situație în­tr-o dispută politică, din care să obțină ca­pital electoral”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara. Managerul spitalului devean spune că la UPU Călan se lucrează cu o echipă de medic și asistentă doar până la ora 15 în fiecare zi, pe timpul nopții neavând personal medical necesar să se asigure linie de gardă. Iar în zonă sunt spitalele din Hunedoara, Hațeg și Deva. „Au fost orga­ni­zate concursuri, dar nu s-a prezentat ni­meni. Avem nevoie de medici pentru Ur­gen­ța de la Călan” a afirmat dr. Emil Stoica.

Nu desființează nimic
Administratorul public al județului, Costel Avram, susține că tot ceea ce s-a vehiculat în legătură cu UPU Călan „este doar o ma­nipulare ieftină a administrației publice din oraș. Pentru conducerea PSD a CJ, sănă­ta­tea hunedorenilor este o prioritate. Cei de la Primăria Călan, prin astfel de manipulări, se joacă cu sănătatea oamenilor. Cât de mic să fii ca să faci asta? CJ nu desființează nimic, cum au făcut alții. Noi dezvoltăm, conti­nuăm investițiile. Iar investiția în Sănătate este una dintre cele mai importante”, a de­clarat Costel Avram (foto), administratorul public al județului.

Mulțumiri pentru șefii de la județ
„UPU Ilia are personalul ne­ce­sar pentru rezolvarea urgen­țelor pe timp de zi și pentru asigurarea liniei de gardă pe timpul nopții. Spre deose­bire de UPU Călan, care are în proximitate patru spi­tale cu linii de gardă (Hu­nedoara, Hațeg, Orăș­tie și Deva), Ilia nu dispune de o asemenea facilitate, cea mai apropiată unitatea medicală fiind cea din Deva.De asemenea, UPU Ilia se află în vecinătate autostrăzii și a DN 7 (E 68), deservește o arie întinsă până la granița cu județele Arad și Timiș, adresabilitatea și patologiile fiind cu totul altele decât în cazul Călanului. Aici avem linie de gardă și pe timpul nopții”, susține managerul Spitalului Județea de Urgență Deva, dr. Emil Stoica. Pri­marul comunei Ilia, Marius Omotă, a de­clarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „am primit de la Raed Arafat o adresă prin care vrea să desființeze UPU Călan și Ilia și ne-am speriat cu toții. Dar, am întrebat pe cei de la CJ ce se întâmplă și ne-am liniștit. Consiliul Județean Hunedoara, con­dus de Laurențiu Nistor, ne susține și UPU Ilia funcționează în continuare. Apreciem gân­direa matură a conducerii instituției ju­de­țene și le mulțumim acestora, și pri­ma­rilor din zonă care s-au implicat”, a spus Marius Omotă, primarul PNL din Ilia.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

19 ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

19 ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

19 ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

19 ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

19 ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

20 de ore ago