Prima mişcare în jocul de şah al administraţiei judeţene a fost făcută. Tiberiu Balint şi-a dat demisia!

Oana Mihnea

Ieri dimineaţă, Tiberiu Balint (foto) a luat o decizie radicală. Acesta a renunţat benevol la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, demisia fiind înregistrată la sediul instituţiei.
În condiţiile în care luna viitoare s-ar fi împlinit şase luni de când Balint nu mai poate să îşi exercite funcţia respectivă şi oricum urma să fie scos din joc, se pare că a făcut de bună voie şi nesilit de nimeni pasul decisiv. „Am luat hotărârea de a demisiona, ca să se poată alege o conducere legitimă şi să nu mai existe interimate. Nu am mai vrut să fiu vicepreşedinte. Este într-adevăr o decizie politică, însă nu am făcut-o la presiunea nimănui“, a precizat Tiberiu Balint.

Noua conducere se alege luna viitoare
Prin urmare, în şedinţa CJ de astăzi, aleşii judeţeni vor trebui să ia act de demisia lui Tiberiu Balint, aşa cum prevede legea. Potrivit declaraţiei lui Dorin Gligor, şeful administraţiei judeţene, ordinea de zi a şedinţei a fost stabilită deja şi abia în şedinţa de luna viitoare se va alege noul vicepreşedinte, la votul  consilierilor judeţeni. „Eu cred că de şase luni suntem pe drumul corect, am avut o activitate transparentă, iar demisia lui Tiberiu Balint nu are legătură cu activitatea CJ. Pentru mine, latura politică a fost prea puţin interesantă în ultima perioadă, sunt alte subiecte mult mai importante de discutat acum“, a adăugat Gligor.

Legislativul judeţean va fi mai stabil
Organizaţia judeţeană a PNL a decis şi are o singură propunere pentru preluarea funcţiei lăsate libere, adică Adrian David, după ce liberalii au fost niţel deranjaţi de faptul că Gligor a trecut la verificarea investiţiilor din ultimii 10 ani. „Există o decizie în forurile statutare ale PNL Hunedoara, aşa că singura propunere va fi Adrian David, de la vechiul PNL, pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ. Demisia dintr-o funcţie este o decizie personală şi va clarifica situaţia în Consiliul Judeţean. Lucrurile au mers bine şi până acum, dar este vorba despre o lămurire din punct de vedere administrativ. După ce va fi ales vicepreşedintele, se va intra într-o situaţie de stabilitate absolută“, a menţionat deputatul Bogdan Ţîmpău, copreşedinte al organizaţiei judeţene a PNL.
Adrian David consideră că hotărârea luată la nivelul organizaţiei nu poate decât să îl onoreze, dar în acelaşi timp, este conştient că implică şi o răspundere foarte mare. „Nu îmi doresc decât să îmi pot finaliza toate proiectele propuse şi să pot asigura o transparenţă în ceea ce priveşte modul în care vor fi cheltuiţi banii publici, astfel încât rezultatul investiţiilor să fie cel dorit“, a menţionat David.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago