Prigoanã a pierdut la Deva

Nicolle Ebner

Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţiile formulate de cele patru societăţi de salubritate din ţară, care au atacat rezultatul licitaţiei organizate de Primăria Deva, în vederea concesionării serviciului de salubritate. Licitaţia a fost câştigată de SC Salubritate SA Deva, iar printre contestatari se număra şi Silviu Prigoană, patronul Rosal Grup din Bucureşti.

După şase luni de judecată…
La mijlocul lunii mai a acestui an, Primăria Deva a scos la licitaţie concesionarea serviciului public de salubrizare al municipiului Deva şi de colectare, transport, depozitare şi valorificare a deşeurilor voluminoase (mobilier, deşeuri de echipamente electrice şi electronice etc). La licitaţie s-au înscris cinci firme cu activitate în domeniul salubrizării: SC Salubritate SA Deva, SC Compania Romprest Service SA Otopeni, SC Rosal Grup SRL Bucureşti (Silviu Prigoană), ASA Servicii Ecologice SRL Arad şi SC Polaris M.Holding SRL Constanţa. În urma evaluării ofertelor, a fost desemnată câştigătoare oferta depusă de SC Salubritate SA Deva, însă celelalte patru firme au contestat hotărârea la Consiliul naţional de soluţionare a contestaţiilor de la Bucureşti.

…instanţa a dat câştig de cauză Primăriei Deva
În 9 iunie, Consiliul a admis contestaţiile şi a cerut primăriei anularea licitaţiei şi reverificarea ofertelor. Două săptămâni mai târziu, Primăria Deva a atacat la Curtea de Apel Alba Iulia decizia Consiliului naţional de soluţionare a contestaţiilor, instanţă care a dat câştig de cauză administraţiei locale din Deva. În consecinţă, abia după jumătate de an de la licitaţie, Primăria Deva a putut încheia contractul de concesionare a serviciului de salubrizare, cu SC Salubritate SA Deva. Perioada de concesionare este de opt ani, iar potrivit clauzelor, în primii doi ani ai derulării contractului, SC Salubritate va plăti o redevenţă de 15.000 lei/lună, iar din al treilea an, Primăria Deva încasează doi la sută din valoarea cifrei de afaceri.
Termenii contractului de concesiune au fost aprobaţi de Consiliul Local Deva, în şedinţa din această săptămână.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

13 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

13 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

13 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

13 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

13 ore ago