Categories: Sport

Preşedinte nou şi totuşi vechi la World Rugby

Bill Beaumont (foto) (susţinut în final de către Africa de Sud şi Japonia) a fost reales în funcţia de preşedinte al World Rugby după ce l-a învins pe Agustin Pichot, contracandidatul său, într-o cursă strânsă. Potrivit World Rugby, Beaumont a câştigat cu 28 de voturi la 23, în faţa argentinianului.

Beaumont a dat un mesaj clar, prin care să se treacă imediat la măsuri de ajutorare a rugby-ului pentru a obţine o creştere durabilă în faţa pandemiei COVID-19, după ce a fost ales pentru un al doilea mandat. Sud-americanul Pichot promisese o reformă a rugby-ului mondial pentru a reprezenta mult mai bine naţiunile de nivel doi şi pentru a dezvolta sportul dincolo de fortăreţele sale tradiţionale.
Bernard Laporte, preşedintele Fédération Française de Rugby, fără rival, a fost ales noul vicepreşedinte. Laporte a fost propus pentru această funcţie de Federaţia Română de Rugby. Un nou Comitet Executiv a fost, de asemenea, confirmat cu şapte noi membri aleşi pentru a se alătura preşedintelui, vicepreşedintelui, CEO şi a doi independenţi Angela Ruggiero şi Lord Mervyn Davies. Ceilalţi şapte membri ai Comitetului Executiv sunt: Mark Alexander (Africa de Sud), Khaled Babbou (Rugby Africa), Bart Campbell (Noua Zeelandă), Gareth Davies (Ţara Galilor), John Jeffrey (Scoţia), Bob Latham (Statele Unite) şi Brett Robinson (Australia).
Cel de-al doilea mandat al lui Beaumont va fi confirmat oficial în cadrul reuniunii anuale a Consiliului de la World Rugby din 12 mai, după care acesta va începe noul mandat de patru ani. El a declarat: „Nu este momentul pentru a celebra victoria. Avem de muncă. Ne ocupăm de Covid-19 şi trebuie să punem în aplicare o strategie adecvată de revenire la rugby, care să acorde prioritate bunăstării jucătorilor, optimizând în acelaşi timp orice oportunitate de a reveni la rugby-ul internaţional în acest an, în colaborare deplină cu competiţiile de club pentru binele jucătorilor, fanilor şi sănătăţii financiare generale a jocului”, a spus preşedintele reales. (N. Gavrea)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

22 de ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

22 de ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

22 de ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

22 de ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

22 de ore ago