Categories: ActualitateFlash

Preoţii, îndemnaţi să-şi deschidă conturi pe reţele de socializare . Facebook-ul a „virusat“ şi Biserica

Oana Mihnea

Trăim nişte vremuri în care se spune că dacă nu ai un cont pe  Facebook, înseamnă că nu exişti. Se pare că vorbele acestea au ajuns şi la urechile mai marilor bisericii, care au decis să intre în rândul lumii de astăzi. Pornind de la constatarea că tot mai puţini tineri se îndreaptă către credinţă şi îşi fac timp să treacă pragul bisericii pentru o slujbă, Patriarhul Daniel a venit cu o propunere inedită.

Este datoria Bisericii să se emancipeze
Înaltpreasfinţitul îi îndeamnă pe preoţi să îşi deschidă conturi de socializare şi să răspândească online credinţa. Totodată, acesta îi avertizează că Internetul poate ascunde şi capcane, de la furtul de identitate, la postări care iau numele Domnului în deşert. „Biserica noastră are datoria de a intra în reţelele de socializare pentru întâlnirea cu omul de astăzi“, a precizat Patriarhul Daniel într-un comunicat. Acesta nu are încă un cont personal, dar are mai multe fictive, care au stâns câteva mii de like-uri.

Nu face decât să se adapteze vremurilor
Chiar dacă pare straniu sau de neînţeles pentru unii, îndemnul este cât se poate de normal şi cu rădăcini strânse în trecut. „Aşa cum Apostolii au propovăduit credinţa în acele vremuri cu instrumentele pe care le aveau la îndemână, aşa Biserica încearcă acum să se adapteze la realităţile în care trăim. Cu siguranţă, există şi în judeţul nostru preoţi care au pagină de Internet la parohie. Nu ştiu dacă au şi pagini personale însă, dacă în viaţa privată vor să îşi facă, nu îi putem controla. Cred că în acest fel se poate păstra o anumită legătură cu tinerii, care din păcate s-au îndepărtat de Biserică în ultima vreme. Răspândirea învăţăturilor creştine prin intermediul reţelelor de socializare constituie o soluţie la îndemâna tuturor. Este pur şi simplu o metodă de informare şi comunicare cu  scopul de a-l ajuta pe om să îşi consolideze anumite convingeri şi să îl aducă aproape de Hristos“, a declarat preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago